Vergi Dairesi Banka Hesap Bloke Kaldırma

Vergi dairesi gibi devlet kurumlarına ya da sigorta gibi şahsi borçlar yapılandırılmaya uygun değildir. Uzun bir süre ödenmemesi durumunda hesabınız, banka veya devlet kurumları tarafından bloke olmaktadır.

17.03.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:20) Vergi Dairesi Banka Hesap Bloke Kaldırma

Vergi dairesine olan borcunuzun miktarı kadar banka hesabınıza haciz gelir ve kartınızdaki bakiyenin geri kalanı bazı durumlar hariç sizin kullanımınıza açık olmaktadır.

Hesap Bloke Nedenleri

Uzun süreli ödemesi gerçekleşmeyen vergi borçlarınız sonucu devlet kurumu bankanıza üst makamdan bir tebligat ulaştırır. Eğer hesabınıza bir kişi yada başka banka hesaplarından para girişi olması sonucu bankanız hesabınıza bloke koymaktadır. Bunun için asıl bloke nedenini öğrenmek için bankanıza bloke kaldırma talebinde bulunarak nedenini öğrenebilirsiniz.

Bloke İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Vergi dairesine ait olan borcunuzun birkaç ödeme döneminin geçmesi durumunda banka, hesabınıza borç miktarınız kadar bloke işlemini uygular. Geri kalan bakiyeyi kullanma hakkınız vardır. Bu nedenle blokenin hangi kurum tarafından konulduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Borcunuz bakiyenizi aşmıyor ama kalan miktarı kullanamama durumunda bankanızla iletişime geçerek kalan bakiyeyi kullanıma açtırabilirsiniz. Çünkü banka sadece borç tutarınız kadar bloke hakkına sahiptir. Borç döneminde banka hesabınız yoksa sonradan hesap açtırmanız durumunda banka bu hesaba bloke koyamamaktadır.

Vergi Borcu Bloke Kaldırma İşlemi

Hesap blokesi kaldırmak için öncelikle bankanızla iletişime geçerek kim tarafından bloke olduğunu, borç tutarınızı ve sebeplerini öğrenmelisiniz. Daha sonra ilgili resmi makamlara başvurulmalıdır. Vergi dairesinden kaynaklanan bir borç ise borç tutarınız için yapılandırma işlemi talep etmeniz gerekmektedir. Yapılandırma dönemini tarihinizin geçmesi durumunda tek yapılması gereken borcunuzu ödemenizdir. Borcunuz tek seferde ödeyemeyecek kadar yüklü miktarlarda ise ilgili makamlara dilekçe ile bildirerek her ay maaşınızdan belli miktarlarda kesilmesi için talebinizin işleme koyulmasını bildirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bloke işleminizin kaldırılmasını sağlayarak, borcunuzu her ay maaşınız üzerinden ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal