Ve Sergen Yalçın Beşiktaş'ta..

Futbolculuk döneminden beri Beşiktaş taraftarının sevgilisi olan Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük kariyerini Haber365Spor olarak sizin için derledik.

29.01.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-16:01) Ve Sergen Yalçın Beşiktaş'ta..

Futbolculuk döneminden beri Beşiktaş taraftarının sevgilisi olan Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük kariyerini Haber365Spor olarak sizin için derledik.

İLK DURAK YİNE BEŞİKTAŞ

Futbola Beşiktaş altyapısında başlayan ve profesyonel futbol hayatına Beşiktaş formasıyla adım atan Sergen Yalçın’ın teknik adamlıktaki ilk durağı da Beşiktaş oldu.2009 yılında son verdiği futbolculuk kariyerinde pek çok takımın formasını giymesine rağmen en çok altyapısından çıktığı ve 100. Yıl şampiyonluğu yaşadığı Beşiktaş ile özdeşleşen Yalçın, teknik direktörlük kariyerine de aynı yıl Beşiktaş A2 takımını çalıştırarak başladı. Sergen Yalçın alt liglerde takımın başında yer aldığı bütün maçları galibiyetle tamamlamasına rağmen, A takıma oyuncu verme şansını görmediğini söyleyerek Beşiktaş altyapısından istifa etti.

PROFESYONEL KARİYERİNE GAZİANTEPSPOR’DA BAŞLADI

Profesyonel teknik direktörlük kariyerine 2013 yılında Gaziantepspor’da başlayan Sergen Yalçın, küme düşme hattından aldığı Gaziantepspor’u ligde tutmayı başarsa da sezon sonunda görevinden ayrıldı. Yalçın ilk teknik direktörlük kariyerinde 16 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle başarılı bir grafik çizdi.

KARİYER REKORU SİVASSPOR

Başarılı geçen Gaziantep macerasının ardından Sergen Yalçın, kariyerinde en fazla maça çıktığı takım olan Sivasspor’un başına geçti. 2014 – 2015 sezonunun yarısında Sivasspor’u devralan Yalçın, bu kulüpte çıktığı 38 maçta 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 2015 – 2016 sezonunun ilk haftalarında görevinden ayrıldı.

ANTEP’E GERİ DÖNÜŞ

Sivasspor’dan ayrıldıktan sonra Sergen Yalçın, ilk gidişinde aldığı iyi sonuçlarla adından söz etirdiği Gaziantepspor’a geri döndü ve kırmızı siyahlı ekibi bir kez daha zor şartlarda alıp kümede bırakmayı başardı. Ligin son 3 maçında Gaziantepspor’un başında sahaya çıkan Sergen Yalçın, takıma kümede kalması için yeterli puanı kazandırdıktan sonra görevinden ayrıldı.

VODAFONE PARK’TA İLK BULUŞMA

2016 – 2017 sezonu devre arasında Kayserispor’un başına geçen Sergen Yalçın, Kayserispor’un başında 17 maça çıktı. Bu maçlarda 5 galibiyet, 5 beraberlik, 7 de yenilgi yaşayan Yalçın, ilk olarak burada Vodafone Park’a rakip teknik direktör olarak çıktı ve tribünlerin büyük sevgi gösterilerine maruz kaldı. Şampiyon Beşiktaş’tan İstanbul’da puan almayı başaran Sergen Yalçın, büyük takımlara karşı oynattığı ofansif futbolla özdeşleşen bir teknik adam olarak anılıyordu.

ESKİŞEHİR’DE MADDİ İMKANSIZLIKLAR

2017 – 2018 sezonunun başında Sergen Yalçın, futbolculuk kariyerinde formasını son giydiği takım olan Eskişehirspor’un başına geçti fakat Eskişehirspor’un yaşadığı ekonomik sorunlar sağlıklı bir Sergen Yalçın değerlendirmesi yapılabilmesinin önüne geçti. Takımın başında sadece 6 maça çıkabilen Sergen Yalçın; oyuncuların alacaklarının ödenmemesi, antrenmanlara katılmayıp sözleşmelerini fesh etmeleri, takımın alt lige düşeceğinin neredeyse kesin hale gelmesi gibi olumsuz süreçlerden sonra görevinden ayrılmak durumunda kaldı.

KONYASPOR KARİYERİ

2017 – 2018 sezonu sonuna doğru küme düşme korkusunu hissedip Sergen’e “bizi kurtar” diyen takım bu kez Konyaspor oldu. Sergen Yalçın’ın 10 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlikle 15 puan kazandırdığı Konyaspor’daki kariyeri de sezon sonunda sona erdi.

ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ

2018 yılının Kasım ayında Sergen Yalçın’ın yeni durağı Alanyaspor oldu. Takımı yine küme düşme hattındayken devralan Sergen Yalçın, Alanyaspor’da oynattığı göze hoş gelen futbol ve özellikle Ozan Tufan, Papiss Cisse gibi kariyeri düşüşte olan oyunculardan aldığı muhteşem performansla takımı UEFA Avrupa Ligi’ne katılma iddiası olan bir takım haline getirdi. Alanyasporlu oyuncu Josef Sural’ın trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle düşüş yaşayan takımının Avrupa Ligi hedefinden kopmasına engel olamayan Sergen Yalçın, ligin 32. haftasında çıktığı Beşiktaş deplasmanında kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftara adeta bugünün sinyallerini veriyordu: Elbet bir gün buluşacağız”

İLK AVRUPA DENEYİMİ

Alanyaspor yönetimiyle kadro yapılanması ve yapılacak transferler konusunda anlaşamadığı için başarılı olmasına rağmen yine de görevinden ayrılmak zorunda kalan Sergen Yalçın, sezon başında başladığı tek kariyeri olan Yeni Malatyaspor’un başına geçti. Burada ilk defa kendi transferlerini yapma olanağına sahip olan Yalçın, transfer ettiği hücum oyuncularıyla dikkat çekti. Malatyaspor’un başında 21 maça çıkan Sergen Yalçın ilk Avrupa deneyimini de burada yaşadı. UEFA Avrupa Ligi elemlerinin ilkini geçen Sergen Yalçın, sonraki turda Partizan’a büyük şanssızlıklar sonucunda elendi.

BÜYÜK FUTBOL ZEKASI

Futbolculuğunda hep “mevcut pozisyonun iki üç hamle sonrasını görebilen futbol zekası” ile övülen Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde de taktik bilgisi, oyunu okuması ve yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takdir topladı ve futbol zekasının ne kadar üstün olduğunu futbolculuğundan sonra teknik direktörlüğünde de kanıtladı. Takımlarında kendi futbolculuğu gibi teknik kapasitesi yüksek, ofansif becerisi fazla olan oyuncuları daha fazla tercih eden Yalçın, kısıtlı güçte takımlara oynattığı pozitif futbolla övgü topladı.

SİVRİ DİL VE İSTİKRAR SORUNU

Sergen Yalçın’ın futbolculuk dönemindeki dobralığı ve dikkat çeken demeçleri, teknik direktörlük kariyerinde de bazen kulüp yönetimleriyle karşı karşıya gelmesine yol açtı. Sergen Yalçın’ın futbolculuk kariyerine benzeyen bir başka handikabı ise istikrarsızlık. Sergen Yalçın şu ana kadar henüz bir takımla bir futbol sezonunu bitirebilmiş değil.
Futbolculuğu gibi teknik direktörlüğünde de herkesin ilgiyle takip ettiği Sergen Yalçın, Beşiktaşlıların yanı sıra rakip takım taraftarları tarafından dahi en çok sevilen futbol figürlerinden ve kariyerindeki bütün düşüşlere rağmen “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük futbol yeteneklerinden biri olma özelliğini koruyor. Beşiktaş taraftarının Sergen Yalçın konusundaki heyecanlı bekleyişinin yerini bugün itibariyle başarılarla dolu bir maceraya bırakması dileğimizle...

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal