Uğur Meleke, Fenerbahçe - Trabzonspor derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu

Ünlü spor yazarı Uğur Meleke, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor derbisi hakkında konuştu.

06.03.2022-15:01 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-15:01)

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam saaat 19:00'da Kadiköy'de oynanacak olan derbi mücadelesi öncesinde nefesler tutuldu. Lider Trabzonspor'un konuk olacağı Fenerbahçe deplasmanı öncesinde iki ekipte hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı.

Dev derbi öncesi kritik değerlendirmeler

Uğur Meleke, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor derbisi öncesinde yapmış olduğu değerlendirmelerde ;

Fenerbahçe Trabzonspor derbisi hakkında değerlendirme

' Lig artık Trabzon ve diğerleri olarak ikiye ayrıldı. Fenerbahçe, 'diğerleri ligi'nin en üst sırasını istiyorsa ezberini bozmak zorunda. Ligin ilk yarısında Antalya’nın, Göztepe’nin, Konya’nın yaptığı gibi Trabzon’dan topu istemek, aramak, denemek zorunda. Trabzonspor ise tam anlamıyla otomatik viteste. Topu rakip kaleye kas hafızasıyla götürüyor, bisiklet kullanır gibi ezberden oynuyorlar. Abdullah Avcı’nın Kadıköy’de Fenerbahçe karşısındaki tek sınavı bence otomatik vitesinden vazgeçmemek... Süper Lig’de 2021-22 sezonunda içinde Trabzonspor geçmeyen istatistik yok adeta: En uzun süre galip oynayan (1031 dk) ve en kısa süre (258 dk) geride kalan takım konumundalar. Belki bundan da çarpıcı bir başka detaysa şu: Süper Lig’in ilk 27 haftasındaki maçların son 15 dakikalarında yalnızca 1 gol yediler. O da Cikalleshi’den gelen, neticeye etki edemeyen bir goldü. Yani kabaca şunu söyleyebiliriz sanırım: Trabzon’u yenmek istiyorsanız maça iyi başlamalısınız, müsabakanın sonuna geride girip çevirmeniz çok zor. Trabzon sadece skoru korumada değil, geriden gelmede de iyi. Bu sezon 9 maçta ilk golü yemişler, bu müsabakaların hiçbirinden mağlup ayrılmamışlar. 5’ini kazanıp, 4’ünü berabere bitirmişler. Tabii ki bordo mavililerin bu fantastik performansında aslan payı Abdullah Avcı’nın. Ama Avcı’nın yanına kariyer sezonlarını geçiren birkaç ismi de yazmak zorundasınız: Uğurcan Çakır, ligin ayar belirleyicisi. Muhtemelen bütün sezon hikayesini değiştirdi Uğurcan. Bu sezon Trabzonspor’u evinde ağırlayan takımlar içinde rakibini sadece skor olarak değil, oyun olarak da alt eden tek bir takım var: Antalyaspor. Ligin ilk yarısında Konya, Göztepe ve Adana Demirspor da Trabzonspor’a karşı dominant futbol oynadılar ama rakiplerini devirmeyi başaramadılar. Bence şu anda Trabzon’u yenmeyi hedefleyen her takımın da referans alabileceği maç, Antalya maçı. Peki İsmail Kartal, Kadıköy’de Trabzon’a karşı bir Nuri Şahin performansı gösterebilir mi? Kartal’ın 7 maçlık Süper Lig performansının vaat ettiğinin bu seviyede olduğunu söylemek zor: Kartal’lı Fenerbahçe, 7 karşılaşmada rakip kalelere 22 isabetli şut göndermiş. Ve bu istatistikte Süper Lig’de sondan ikinci sıradalar (Son sırada 20 ile Altay var). İsmail Kartal’ın bu maçta Trabzon’a kafa tutması için ilk 7 müsabakada sergilediği pragmatik anlayıştan çıkıp, 90 dakika boyunca arzulaması, araması, denemesi gerek. Eğer Trabzon’a karşı kopuk kopuk performanslar sergilerseniz, o sizin koptuğunuz anda çok kolay fatura kesebiliyor bordo mavililer. ' ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal