Türkiye’den bir başarı daha: LAD-208 ekranlar şimdi de Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak

Milli jetler için ekran geliştiren Türkiye, Milli Muharip Uçak ve Hürjet'te bu ekranları kullanacak. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bu ekranlar her türlü hasara karşı dayanıklı.

21.04.2023-12:50 - (Son Güncelleme: 21.04.2023-12:55)

Türkiye’den bir milli başarı daha. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen LAD-208, artık Milli Muharip Uçak ve Hürjet'te kullanılacak. STG Mühendislik tarafından tamamen yerli olarak üretilen ve ilk kez Milli Muharip Uçak'ın (MMU) tanıtımında kullanılan LAD-208 ekran, pilotlar için yüksek konfor ve kolaylık sağlıyor.

Sadece 4 ülkede üretiliyor

Yeni Şafak.com’da yer alan habere göre; Her türlü hasara karşı dayanıklı olan bu ekranları 4 ülke üretebiliyor. Askeri havacılık standartlarında geliştirilen LAD-208 geniş alan ekranı MMU ve Hürjet'in modern kokpitlerinin ana bileşeni olarak kullanılıyor. STG Mühendislik tarafından Milli Muharip Uçak için geliştirilen ekran, dünya üzerinde sadece 4 ülke tarafından üretiliyor. MMU'nun kokpit içerisinde aktif olarak kullanılan ekran, yerli imkanlarla Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Ekran, uçaktaki emniyet seviyesi en yüksek ürünlerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Tüm darbelere karşı dayanaklı 

LAD-208 geniş ekranlar savaş uçakları baz alınarak üretildi. Bu ekranlar her türlü darbeye karşı dayanıklı olması ve optik performans ve renk spektrumu özellikleri ile pilot için büyük kolaylık sağlıyor. Ekran, gelecek her türlü hasara karşı dayanabilecek ve tüm özelliklerini koruyarak uçuş bilgilerini devam ettirebilecek şekilde tasarlandı.

Milli Muharip Uçak, Hürjet yerli ekranlar kullanılacak

Dokunmatik ekran, eski nesil uçaklardaki birçok tuş ve anahtar yerine kullanımda kolaylık sağlıyor. Milli ekran, TUSAŞ tarafından üretilen Milli Muharip Uçak, Hürjet, Hafif Taarruz Jet Uçağı ve ATAK 2 helikopter kokpitlerinde de kullanılacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal