Tüm test aşamalarını kusursuz bir şekilde tamamlayan Türkiye'nin mühimmat bırakan İHA'sı BOYGA teslim edildi!

Türkiye'nin tam bağımsız savunma sanayii hedefleri istikametinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülmüş olan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. İşte haberin detayları...

23.06.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-14:46)

STM tarafından geliştirilmiş olan Havan Mühimmatı Taşıyan Döner Kanatlı İnsansız Hava Aracı (İHA) BOYGA'nın kabul testleri başarılı bir şekilde tamamladı. Tüm test aşamalarını arkasında bırakan BOYGA, güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. 

Son derece önemli gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesaplarından şu ifadelerle açıkladı: 

“Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık. Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA BOYGA kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun.” denildi.

 

Hedef üzerine tam isabet

STM'nin taktik mini İHA ürün ailesinin en son üyesi olan BOYGA, üzerinde bulundurduğu MKE tarafından üretilen özelleştirilmiş, 81 mm havan mühimmatını, geliştirilmiş balistik kestirim algoritmasından dolayı hedefin üzerine tam isabetle bırakmaktadır. 

Söz konusu terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamında etkin olacak şekilde kullanılabilecek BOYGA, havan mühimmatı ile 30 dakika boyunca havada kalma süresine sahiptir. 


5 kilometre menzilde görev yapıyor 

Ayrıca bin 500 metre uçuş irtifasına kadar erişebilen BOYGA platformu, 5 kilometre menzilde görev yapmasının dışında 15 kilo ağırlıkla tek er bir tarafından taşınabilmektedir. 2 Eksen gimbale olan BOYGA, HD 720P çözünürlükte ve 10x optik yakınlaştırma yeteneğindeki bir kamera sistemine sahiptir. C Bant datalink üzerinden 8 kilometre kontrol menzili yer alan BOYGA, 10.1 inç dokunmatik ekran üzerine inşa edilen yer kontrol istasyonundan kontrol edilmektedir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal