Başkan Erdoğan ve Özel bir araya geldi! Özel’in ‘Bakanlık teklifi’ gündem oldu!

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye siyasetinde dikkat çeken bir adım atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakanlık teklifinde bulunduğunu açıkladı. İki lider arasındaki görüşme, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Türkiye'nin merakla beklediği bir gelişme olarak karşımıza çıktı.

04.05.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 04.05.2024-10:45) Başkan Erdoğan ve Özel bir araya geldi! Özel’in ‘Bakanlık teklifi’ gündem oldu!

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen bu görüşmenin detayları halk arasında büyük bir merak uyandırdı. Özgür Özel'in Erdoğan'a bakanlık teklifinde bulunması, Türk siyasetinde uzun süredir tartışılan ve beklenen bir hamle olarak yorumlandı. Özel'in bu teklifiyle ilgili detaylar henüz netlik kazanmazken, bu adım Türk siyasetinde farklı senaryoları da beraberinde getirdi. CHP lideri Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a böyle bir teklifte bulunması, siyasi partiler arasında işbirliği ve uzlaşıyı arttırmaya yönelik bir adım olarak da yorumlandı.

Öte yandan, bu teklifin kabul edilip edilmeyeceği ve eğer edilirse hangi bakanlık veya bakanlıkla ilgili bir pozisyon olacağı da merak konusu oldu. Türkiye'nin yakın siyasi gündemini etkileyecek olan bu gelişmeler, ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Özel’den ‘Bakanlık teklifi’

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye'nin acil bir ihtiyaç olarak gördüğü deprem riskine karşı önlemler alınması adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir bakanlık teklifinde bulunduğunu açıkladı. Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Erdoğan'a bir deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı olarak konur mu, yoksa doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık bakanlığı mı olur ama bir bakanlık kurmasını önerdim." 

Özel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dahasını önerdim, mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerden birer bakan yardımcısı talep etmesi durumunda ben partimden bir bakan yardımcısı görevlendireceğimi ve depreme meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın, bir beka sorununu el birliği ile ortadan kaldırmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundum.

Sayın Cumhurbaşkanı dikkatle takip etti, not aldı ve not aldırdı. Ancak bu konuda biliyorsunuz, Anayasa gereği yeni bakanlıklar kurulması kendi yetkisindedir. Kendi uhdesindedir. Nasıl bir adım atacağını bilmiyorum. Kurulmasını önemserim. Partimizden talep olduğu takdirde deprem bakanlığına bir bakan yardımcısı vermeyi siyasi açıdan değil insani açıdan, vicdani açıdan ve o gün pişman olmamak için almamız gerekli sorumluluk olarak görürüm."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal