Yunan medyası çıldırdı

İngiltere’nin Türkiye ile bir dizi ekonomik ve siyasi anlaşmalar yapması ve müttefiklik konusunda hızlı adımlar atması Yunanlıları çıldırttı.

23.06.2022-14:49 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-16:19) Yunan medyası çıldırdı

Erdal Şimşek-ÖZEL HABER

Yunan medyası bir ağızdan İngiltere’yi ihanetle suçlarken, Türkiye’nin yayılmacı olduğunu iddia etti. İngiltere’nin Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye’nin dümen suyuna girdiğini öne süren Yunan medyası, kelimenin tam anlamı ile çıldırmış durumda. Yunan internet medyasının dış haberler konusunda en çok takip edilen Pentagram haber sitesi, manşetten İngiltere hükümetine ateş püskürterek şu başlığı kullandı “Hep aynı İngilizlerin Helenizm'i Yeniden Arkadan bıçakladı.”

Pentagram haber sitesi Türkiye ile İngiltere’nin yakınlaşması ve savunma sanayiinde güç birliğine gitmesini şöyle değerlendirdi: “İngiltere, cazibeye kapılmış gidiyor ve Yunanistan’ın çıkarlarını ihlal ediyor. Ancak İngiliz bakanların sürekli ve sık sık Türkiye’yi ziyaret etmelerine rağmen Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması konusunda tek bir geri adım dahi atmıyor. Brexitten bu yana Türk-İngiliz ilişkileri akıl almaz boyuta ulaştı. Ve Yunanistan’ın çıkarları ihlal ediliyor.” Yunanistan’ın başta Ekatimerini olmak üzere bütün yerleşik medyası Çavuşoğlu ve İngiliz Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın buluşmasını histerik bir dille eleştirdiler.

İngilizlerin Türkiye ile birlikte Helenizm’e karşı savaş açtığını yazıyorlar. Yunan medyasındaki bu histerik durum, ülke siyasetinin tipik bir yansıması aslında. Bu da Amerika ile İngiltere’nin Akdeniz politikasında ayrıştığını gösteriyor.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal