Başkan Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyali vermesi üzerine ABD'nin uykuları kaçtı: Engellemek için baskı yapıyorlar

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonu uluslararası kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tel Rıfat ve Münbiç'e askeri harekat sinyali vermesiyle ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, "Türkiye'nin yeni bir operasyon düzenlemesini engellemek için baskı yapıyoruz. Olası bir askeri operasyon bölgede yaşayanlar için bir felaket olur ve ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelesine zarar verir" diye konuştu.

23.06.2022-14:59 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-17:58)

ABD Dışişleri Bakanlığı içerisinde Orta Doğu İlişkilerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Barbara Leaf, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde açıklamalarda bulundu.

'ABD, Türkiye'nin operasyonunu engellemek için baskı yapıyor'

Leaf, son dönemde Başkan Erdoğan'ın Suriye'ye askeri operasyon yapma sinyali vermesine dair flaş açıklamalar yaptı. Leaf, ABD'nin Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir operasyon düzenlemesini engellemek için baskı yaptığını dile getirdi.


'Anlaşmaya saygı göstermelerini bekliyoruz'

Leaf, Türkiye'nin anlaşmaya saygı göstermesi gerektiğini belirterek, 'Türkiye hükümetine en üst seviyeden, 2019 yılında imzalanan ve Suriye'nin kuzeyine dair askeri operasyon yapılmamasını gösteren anlaşmaya saygı göstermesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. Sonrasında ise sözlerine şu şekilde devam etti, 'Biz onlara bu konuda baskı yapıyoruz' şeklinde konuşmasını sürdürdü.

'Olası bir operasyon felaket olur'

ABD'li yetkili, "Olası bir askeri operasyon bölgede yaşayanlar için bir felaket olur ve ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelesine de zarar verir" şeklinde demeç verdi. Leaf'in bahsettiği koalisyonun bel kemiği ise terör örgütü PKK/PYD/YPG oluşturuyor.

Başkan Erdoğan'ın operasyon sinyaline ABD ve Rusya'dan tepki gelmişti

Son günlerde Başkan Erdoğan, Suriye'ye bir askeri operasyon düzenlenmesinin sinyalini vermiş ve Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerine dair bir operasyon düzenleneceğinin sinyalini vermişti. Türkiye'nin bu açıklamalarına ABD ve Rusya'dan peş peşe tepkiler gelmişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal