Cumhurbaşkanı Erdoğan Şule Yüksel Şenler'i anlattı: On binlerce insana büyük bir cesaret vermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler’in vefatının üçüncü ölüm yılı dolayısıyla hazırlanan belgesel programında yer aldı.

28.02.2022-14:12 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-15:58)

Şule Yüksel Şenler Vakfı Tanıtımı ve ‘Şule’ Belgeseli Gösterimi Programı'na katılarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Milletin ve memleketin daha ağır bedeller ödememesi için gayret gösteren isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. Milletimiz o meşum günlerde dik duranlarla darbeye, darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır’ dedi.

En karanlık dönemlerde verdiği mücadele bize rehberlik etti

Vefatının üçüncü yıl dönümünde gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler’i anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ülkemizdeki hak ve adalet mücadelesinin anıt isimlerinden birisi hiç şüphesiz Şule Yüksel Şenler'dir. Evliliğimize vesile olmasının yanı sıra ülkemizin en karanlık dönemlerinde kalemi ile verdiği mücadele ile bizlere rehberlik etti’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

On binlerce insana büyük bir cesaret vermiştir

TRT1'in gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler’in vefatının 3. yılı dolayısıyla paylaşılan belgesele katılan Erdoğan, ‘Şule Yüksel ablamızın aile büyüklerimiz arasında da yeri vardır. Onun tavizsiz yürüyüşü yıllardır bu ülkede hor görülen Anadolu insanına özgüven kazandırdı. Kendisi ülkesi söz konusu olduğunda sağına soluna bakmadan 'Ben varım' diyebilen bir cesaret timsaliydi’ diye konuştu. 

Şule Yüksel Şenler belgesel

Ben ve benim gibi birçok genç hanıma yön vermiş biriydi

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan ise başörtülü öğrencilerin üniversitelerde rahatça okuyabilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması için öncülük ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘Şule abla ben ve benim gibi birçok genç hanıma yön vermiş biriydi. Şule abla, 'Sizler benim hayalimin süsüyken bugün hayallerimin gerçeğisiniz.' diyebilmiştir. İçinde yaşamaya arzuladığımız dünyayı kuracak cesareti vermiştir o bize.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal