Trump: Seçimlere Yönelik Davamız Güçlü Şekilde Devam Ediyor

Donald Trump, Joe Biden idaresine geçiş için gereken prosedürlerin başlatılması için alakalı kuruma öneride bulunduğunu bildirdi.

24.11.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-10:36) Trump: Seçimlere Yönelik Davamız Güçlü Şekilde Devam Ediyor
Donald Trump, 3 Kasım tarihinde yapılan ve Demokrat aday Joe Biden'in zaferiyle neticelenen başkanlık seçimleriyle ilgili sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Amerika'da federal kurumlar arasındaki organizasyon ile başkanlık geçiş işlemlerinden sorumlu olan devlete bağlı yarı özerk kurum Genel Hizmetler İdaresi (GSA) Başkanı Emily Murphy'e ülkesine bağlılığı için teşekkür eden Donald Trump, bugüne dek Joe Biden idaresine geçiş sürecine geçilmediği için Murphy'nin taciz ve tehditlere maruz kaldığını ifade etti.

''KAVGAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ''

Donald Trump, "Bizim seçimlere yönelik davamız güçlü şekilde devam ediyor. Kavgamızı sürdüreceğiz ve üstün geleceğimize inanıyorum ancak ülkemizin çıkarlarını korumak adına, Emily'e ve ekibine, geçiş süreci için ilk prosedürleri başlatmalarını tavsiye ettim. Aynı tavsiyeyi kendi ekibime de verdim." dedi.

Diğer taraftab GSA Başkanı Murphy, Biden'e geçiş sürecine geçebilecekleriyle iligil mektup yolladı.

Murphy mektupta, resmi geçişin ötelendiği zaman zarfında Beyaz Saray'ın hiçbir baskısı altında olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

" (Geçiş sürecini erteleme) Bu kararı hukuka ve ortadaki gerçeklere dayanarak, bağımsız olarak aldığımı bilmenizi isterim. Geçiş sürecinin zamanlaması konusunda Beyaz Saray'dan ya da yönetimin herhangi başka bir organından doğrudan ya da dolaylı hiçbir baskı görmedim."

GSA'nın vazifesinin ülkenin başkanını seçmek veya seçim neticesini onaylamak olmadığına vurgu yapan Murphy, "Kanunlarda belirtildiği üzere, bazı eyaletlerde seçim sonuçlarının tasdik edilmesi ve davalarda çıkan kararları da göz önüne alarak, seçim sonrası kaynaklara ve hizmetlere bundan sonra ulaşabileceğinizi bildirmek isterim." diye konuştu.

SEÇİMLERDE HİLE İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD'de 3 Kasım tarihinde yapılan 59. başkanlık seçimlerini resmi olmayan neticelerine göre 306 delegeyle demokrat aday Joe Biden kazanmış, Donald Trump da 232 delegede kalmıştı.

Seçimlerde hile yapıldığını iddia eden Donald Trump, seçim sonuçlarını reddettiğini açıklamış ve hukuki yöntemlere başvuracağını bildirmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal