Trabzonspor Yönetici Sertaç Güven Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor'da Personel ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Güven, Fenerbahçe karşısında hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını ancak Trabzonspor'un, zirve mücadelesini hiçbir zaman bırakmayacağını aktardı.

02.03.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-10:57) Trabzonspor Yönetici Sertaç Güven Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Güven basına konuştu, Trabzon basınının ülkenin en köklü yapılarından birine sahip olduğunu altını çizdi, 'Tarihi 1900’lü yılların başına dayanıyor ve bugüne de hep büyüyerek geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Trabzon bu alanda dördüncü sırada yer alıyor. Gerek ulusal gerekse yerel basınımız çok güçlü. Bunda da en temel faktör Trabzonsporumuz. Haliyle hep beraberiz ve birbirimize de yardımcı olmalıyız' dedi.

'KAZANMAYI ÇOK İSTEDİK'

Fenerbahçe maçında alınan mağlubiyetle ilgili olarak ise Güven, 'Galip gelmeyi çok istedik. Ancak başarılı olamadık. Üzüntülüyüz. Galibiyet serimizi devam ettirmeyi arzuluyorduk, olmadı. Karşılaşmayı yöneten hakemlerin de bazı tartışmalı kararları sonuca etki etti. Ben şahsen Türkiye’de futbolun baştan aşağı yeniden ele alınarak yeni bir anayasasının yazılması taraftarıyım. Yani isimler değişiyor anlayış değişmiyor. Ülkemizde futbol, milyonlarca insanın takip ettiği bir alan. Milyarlarca lira paranın döndüğü bir endüstri. Siz burayı doğru ve adaletli yöneterek marka değerine değer katmak zorundasınız. Ama her maç hakemleri konuşarak, kararları tartışarak bunu başaramayız. O yüzden bütün futbol paydaşları bir araya gelerek yeni bir futbol anayasası yazmalı ve futbolumuza yeni bir vizyon getirmeliyiz' dedi.

'YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

Abdullah Avcı’ya güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Güven, “Mental olarak ve oyun olarak aşağıya doğru giden takımımızı yukarıya taşıdı. Devre arası transferlerin de takımımıza katkısı büyük oldu. Önümüzde daha oynayacağımız çok maç var. Haliyle umutsuzluğa kapılmadan yolumuza devam edeceğiz. Sezon sonu nerede olacağımızı hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

'TARAFTARIMIZI ÖZLEDİK'

Güven, futbolun dünyada ve Türkiye'de çok hızlı gelişerek önemli bir endüstri haline geldiğini belirterek, 'Özel sektörde faaliyet gösteren şirketler gibi spor kulüplerinin de strateji, insan kaynağı, finans, marketing alanlarında çok profesyonel yönetilmeye ihtiyacı ortaya çıktı. Keza bunu başaramayan kulüpler artık çok zorlanmakta, sportif ve ekonomik başarı gösterememekte. Spor yöneticiliği ve özel sektör yöneticiliğinin artık farkı yok. Yalnız spor kulüplerini özel şirketlerden ayıran en temel fark taraftarlar. Finansal anlamda en karlı kulüp de olsanız, taraftar her zaman sportif başarıyı ön planda tutuyor' ifadelerini kullandı.

'ZİRVEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Pandemi nedeniyle taraftarlarından ayrı kaldıklarını dile getiren Güven, 'Taraftarlarımızı özlüyoruz. Futbol onlarla çok daha güzel. Taraftarlarımız olsaydı, bugün daha farklı bir noktada olabilirdik. Fenerbahçe karşısında hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık ancak Trabzonspor, zirve mücadelesini hiçbir zaman bırakmayacaktır' diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal