Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'dan hayrete düşüren sözler! Hakimle arasında geçen diyalog ve ifadesi davaya adeta damga vurdu

Tosuncuk lakabıyla bilinen Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın Çiftlik Bank sistemine 'bank' adını izinsiz bir şekilde kullanarak 'Bankacılık Kanunu'na muhalefet' suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılandığı davada hakimle arasındaki diyalog damga vurdu. İşte haberin detayları...

09.06.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-16:46) Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'dan hayrete düşüren sözler! Hakimle arasında geçen diyalog ve ifadesi davaya adeta damga vurdu

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın Çiftlik Bank sisteminde 'bank' adını izinsiz bir şekilde kullanarak 'Bankacılık Kanunu'na muhalefet' suçunu işledikleri gerekçe gösterilerek yargılanmaları sürmeye devam ediyor. 


''Bizi neyle suçluyorlar anlamadım''

İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yer alan duruşmaya tutuklu olan kardeşler Mehmet ve Fatih Aydın cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. "Bizi neyle suçluyorlar anlamadım" diye söyleyen Fatih Aydın'ın peşinden savunma yapan Çiftlik Bank davasının bir numaralı ismi olan Mehmet Aydın konuyla ilgili, "Patent başvurum üzerine Çiftlik Bank ismini bana tescillediler. Türkiye'nin farklı bölgelerinde 7 tane çiftlik açtım ve tabelalarımı oluşturdum. 

Çiftlik Bank tabelalarını asmadan önce belediyelerden izin aldım" diye ifade etti. Türkiye'de 160 tane şarküteri bayiliği açtığını da dile getiren Aydın, "Bunlar da belediyelerden izin alarak tabelalarını astılar. Ne zaman hakkımızda kötü haberler çıkmaya başladı, sanki ilk defa asıyormuşuz gibi BDDK sorun oluşturmaya başladı. 'Bizim de başımız yanmasın' gibi düşünülerek zorlama bir dava açıldı" diyerek açıklamada bulundu. 


Hakimle arasında geçen ilginç diyalog 

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kusurlu olduğunu ileri süren Aydın konuşmasına devam ederek, "Çünkü BDDK'nın belediye ve bankalara şunu demesi lazım, 'izin yada ruhsat verirken bu ismin kullanılmasını onay vermemesine' İsmi kullandığım süre zarfında hiçbir bankacılık faaliyetinde bulunmadım. Para toplamadım" dedi. 

Hakimin yönelttiği "Para toplamadın mı" sorusu üzerine Aydın, "Biz oyun hizmetleri satışı yaptık. Karşılığında fatura kestik yani bu para toplama değildir" diye cevap verdi. 


Dosyayı incelenmek üzere duruşma ertelendi 

Ayrıca mahkeme hakimi sanıklara duruşmalara katılmak isteyip istemediklerini konusunda soru sordu. Duruşmalara katılmak istediğini dile getiren Fatih Aydın, "Merak ediyorum bu işleri" diye yanıt verdi. Kardeşi Mehmet Aydın'ın da bu durumun tam aksine katılmak istemediğini ifade ettiği davada mahkeme Çiftlik Bank davasına dair ağır ceza mahkemesindeki dosyayı incelemek üzere isteyerek duruşmayı ertelemiştir. 


‘Bankacılık Kanunu’na muhalefet’ suçundan 3’er yıl hapis 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianamede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) başvurusu sonucunda şüpheliler hakkında soruşturma yapıldığı bildirildi. Her iki şüphelinin de Çiftlik Bank organizasyonunun yetkilisi olduğu aktarılan iddianamede, şirketlere yönelik yapılan paylaşımlarda, reklamlarda ve tesislerde "Bank" ifadesinin kullanıldığının belirlendiğine değinildi. 

BDDK raporunda açıklandığı üzere "Bank" ifadesini kullanmak adına "Bankacılık Kanunu" gereğince ilgili kurumlardan izin alınmadığının altı çizildi. "Bank" kelimesini yetkili oldukları şirketlerin tanıtımında, ürünlerin üzerinde ve reklamlarında izinsiz kullandığını aktaran savcılık 'Bankacılık Kanunu'na muhalefet' suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal