Todd Boehly kimdir, kaç yaşında? Chelsea’nin yeni sahibi Todd Boehly ne iş yapıyor, serveti ne kadar? Chelsea’nin yeni sahibi Todd Boehly biyografisi

İngiltere Premier Ligin güçlü ekiplerinden Chelsea, Todd Boehly'in öncülük yaptığı konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin ödenerek satın alındı. Satın alım tamamlandıktan sonra ise Chelsea'nın yeni patronu Todd Boehly, araştırılmaya başlandı. Kamuoyu, Todd Boehly kimdir, kaç yaşında? Chelsea’nin yeni sahibi Todd Boehly ne iş yapıyor, serveti ne kadar? sorularıyla Chelsea’nin yeni sahibi Todd Boehly biyografisi hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor.

07.05.2022-14:04 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-14:04) Todd Boehly kimdir, kaç yaşında? Chelsea’nin yeni sahibi Todd Boehly ne iş yapıyor, serveti ne kadar? Chelsea’nin yeni sahibi Todd Boehly biyografisi

Rus iş insanı Roman Abramovich, bilindiği üzere ülkesinin Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın hemen ardından İngiltere hükümeti tarafından yaptırıma maruz bırakılmıştı. Abramovic, karşı karşıya kaldığı yaptırım kararı sonrası sahibi olduğu İngiltere Premier Ligin güçlü ekiplerinden Chelsea'yı satışa çıkarmıştı.

Chelsea'nın yeni patronun kim olacağı merakla beklenirken, kulüp Todd Boehly'in öncülük yaptığı konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin ödenerek satın alındı. Gerçekleştirilen satış sonrasında ise Chelsea’nin yeni sahibi belli olmuş oldu.

Todd Boehly kimdir

Chelsea kulübü, gerçekleştirilen satış anlaşmasının ardında yaptığı açıklamada ABD Beyzbol Ligi takımlarından biri olan Los Angeles Dodgers’ın da ortağı Todd Boehly haricinde Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss’in olduğu grupla satış anlaşması yaptıklarını ve satış işlemlerinin ise Mayıs ayının sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Chelsea'nın yeni patronu Todd Boehly'in kim olduğu futbol kamuoyu tarafından araştırılmaya başlandı. Amerikalı bir iş adamı ve aynı zamanda yatırımcı olan Boehly'in biyografisini haberimizin devamında sizler için derledik.

Todd Boehly kimdir, ne iş yapıyor, serveti ne kadar?

Todd Boehly kimdir

Aslen Almanya'lı olan Todd Boehly, 1991 yılında Bethesda'daki Landon Okulu'ndan mezun oldu. Okuldayken IAC şampiyonluğu kazanan güreş takımının üyesi olan Todd Boehly, 2014 yılında Landon tesislerinin adı kendi adıyla değiştirildi.

1996'da College of William & Mary'den Finans'dan mezun olan Todd Boehly, aynı zamanda London School of Economics'i de bitirdi.

Serveti 4,5 milyardolar olarak bilinen Todd Boehly, futbolun dünya genelinden en büyük spor olduğunu savnmuş ve futbola çok özel yatırımlar yapmıştır. Dodgers ve 2012 yılında 2 milyar 150 milyon dolara satın aldığı Los Angeles Lakers haricinde 6 milyar dolar gibi bir yatırımı olan Eldridge Industries şirketine de sahip olan Todd Boehly, bu şirketin yüzde 60'ını yönetiyor.

2019 yılında Chelsea’yi satın almak için girişimde bulunan Todd Boehly, Abramovich’le gürüşmesi olumsuz geçmiş ve Rus oligarkın istediği 3 milyar sterlinden fazla vermediği için satın alma işlemi iptal edilmişti.

Todd Boehly, Los Angeles Dodgers ve Los Angeles Lakers dışında WNBA ekiplerinden biri olan Los Angeles Sparks kulübünün bir kısmına da sahip. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal