Teyit almadan paylaşım yapmayın: Fırsatçı hırsızlar deprem bölgesine giden gönüllüleri soymaya çalışıyor

Enkazdakileri kurtarmak için canla başla uğraşan ekipler, bir yandan da yağmacılar ile mücadele ediyor. Hatay’dan yardım çalışmalarına katılan bir vatandaş, video çekerek hırsızların insanları nasıl soyduklarını anlatarak, uyarıda bulundu.

10.02.2023-20:28 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-10:33)

Türkiye tarihinin en büyük afeti ile mücadele ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. 19 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem bölgesinde, başta AFAD olmak üzere tüm resmi ve gönüllü ekipler canla başla kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Depremin derin yaralar açtığı ülkemizde vatandaşımız, depremzedelerin yaralarını sarmak için canla ve başla yardım ediyor. Bütün şehirlerden tır tır yardım toplanıp, afet bölgelerine gönderiliyor. Ancak bu durum bazı fırsatçılar tarafından suistimal edilmeye başlandı. Bölgedeki vatandaşlar, hırsızlara karşı uyarıda bulundu.

Yetkililer ile görüşmeden hareket etmeyin

Hatay’da yardım çalışmalarına katılan Haluk Kulaçoğlu, bölgeden video çekerek insanları uyardı. Sosyal medyada paylaşılan yardım çalışmaların geldiği bölgelere fırsatçı hırsızların akın ettiği ve yardımları yağmaladıklarını ifade eden Haluk Kulaçoğlu, “Lütfen teyit almadan, telefonla konuşmadan paylaşım yapmayın. Çünkü Suriyeliler ayrı taraftan birde profesyonel hırsızlık çeteler var burada. İnsanları ıssız yerlere çağırıyorlar ve orada silahla beraber soyuyorlar. Lütfen teyit almadan sosyal medyadan paylaşım yapmayın, gönüllüleri burada soyuyorlar.” Diyerek uyarıda bulundu.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal