TESK Başkanından Önemli Kredi Açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bankalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

05.10.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-11:54) TESK Başkanından Önemli Kredi Açıklaması!

Bankaların faiz gelirlerini ilk 8 ayda geride bıraktığımız yılın aynı dönemine göre yüzde 41,6 yükselttiklerini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken önemli açıklamalarda bulundu.

Palandöken, “Ekonomik hareketlenmeden olumlu yönde etkilenen belki de tek sektör bankalar. Bir başka deyişle ekonomideki hareketlenme bankaların işine gelmiş görünüyor. Öyle ki bu sene Ocak ile Ağustos arlığında kazandıkları faiz gelirleri geçtiğimiz senenin aynı aralığına göre yüzde 41,6 yükselerek 156,6 milyar liradan 221,8 milyar lirayı gördü.

Yüksek kredi faizleri, esnaf ve sanayiciden bedelli askerlik yapmak isteyen yarım milyon gence kadar tüm vatandaşları sıkıntıya sürüklüyor. Bankaların bu ekonomik hareketlilikte artık kar yerine fedaksrlık etmeleri lazım. Aksi durumda reel sektörü vuran hareketlilik dönüp dolaşıp mutlaka finans sektörüne de değecek. Dolayısıyla bankalar, vatandaşı, ekonomiyi ve ülkemizi düşünerek bu yüksek faizleri mutlaka düşürmeliler” açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal