Youtube Temizlik Yaptı! 11 Milyondan Fazla Video Silindi

YouTube’a Nisan ve Haziran ayları arasında yüklenen 11 milyondan fazla video, algoritma tarafından silindi. Silinme sebebi ise site kurallarının ihlal edilmesi.

26.08.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-13:48) Youtube Temizlik Yaptı! 11 Milyondan Fazla Video Silindi

Popüler sosyal medya sitesi YouTube’a günde yüzbinlerce video yükleniyor. Bu videoların tabii ki tamamı orijinal değil. Sitenin kurallarını ihlal eden, kötü örnek oluşturan veya zaten bulunan bir videonun kopyası olan içerikler de mevcut. Bu tür içeriklerle mücadele edebilmek için YouTube, şikayet edilen videoları incelemeye alıyor.

VİDEOLAR YAPAY ZEKA TARAFINDAN KALDIRILDI!

Normalde Youtube, şikayet edilen videoları incelemek için çalışanlarını kullanıyor. Ancak Koronavirüs salgınından dolayı çalışanların evde olması YouTube’u algoritma kullanarak kuralları ihlal eden videoları silmeye zorladı.

Yapılan incelemelerden sonra Nisan ve Haziran ayları içerisinde yüklenen toplam 11,4 milyon video kaldırıldı. Algoritma tarafından kaldırılan videoların sayısı ise 10,85 milyon civarında.

Kaldırılan videolardan 3,8 milyonu çocukların güvenliğini tehlikeye attığı için kaldırılırken, 3,2 milyonu spam veya dolandırıcılık, 1,7 milyonu çıplaklık veya cinsel içerik, 1,2 milyonu şiddet ve 900,000’i şiddeti teşvik nedeniyle silindi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal