Yeni Hyundai Elantra Tanıtıldı

İlk olarak Hyundai tarafından 1990 yılında üretilmeye başlanan Elantra'nın 2015-2020 yılları arasında kullanılan 6. jenerasyonunun ardından bu yılın sonlarına doğru 7. sürümünün üretimine başlanacak. İlk defa tanıtımı gerçekleştirilen araç, önceki Elantralara kıyasla tasarım ve şık yapısıyla ön plana çıkıyor.

20.03.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-16:16)

Şimdiye kadar dünya genelinde yaklaşık 14 milyon satılan Elantra, otomobil severlerin karşısına bu yılın sonu itibariyle yeni kasası ile çıkacak. Önceki gün Hollywood'da tanıtılan araç yeniden dizayn edimiş sportif bir tasarıma sahip.

Diğer taraftan otomobil Apple CarPlay ile Android Auto uygulamaları ile de uyumlu geliştirilecek. Böylecek Apple ve Android cihazlarla bağlantı sağlayabilecek.

İç tasarımının da önceki kasaya göre 6 santimetre daha uzun olmasıyla biraz daha fazla geniş bir oturma alanı hedeflenen Elantra'nın tampon bölümünde rüzgar kanalları yer alıyor. Bununla sürtünme katsayısının asgariye indirilmesi hedeflenmiş.

Yan taraftan bakıldığında aracın Z görünümlü bir tasarımla üretileceği anlaşılıyor. Hibrit bir motorla geliştirilecek Elantra'nun benzinli motora ek olarak 32 kilowatlık bir elektrik motoru eşlik edecek.

Böylece toplam 139 beygir güce ulaşan otomobil 2020'nin son çeyreğinde Güney Kore ve ABD'deki tesislerinde üretilmeye başlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal