Üniversite Öğrencileri Dikey Kalkış Yapan İHA Geliştirdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde bir grup öğrenci dikey şekilde kalkış yapabilen iki adet İHA geliştirdi.

25.11.2020-15:14 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-15:31) Üniversite Öğrencileri Dikey Kalkış Yapan İHA Geliştirdi

İnsansız hava aracı teknolojisinde oyun kurucu olarak rol alan Türkiye’nin yerli İHA’ları hakkında dünya basınında analizler yazılmaya devam ediyor. Tabii ki bu durum öğrencilere de ilham kaynağı oluyor. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri, iki farklı dikey kalkış yapabilen İHA üretti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Dikey Kalkan İnsansız Hava Aracı' yarışmasında birinci olan Göktürk takımı, otonom olarak en uzun süre havada kalan, hedefi görüntü işlemeyle otonom olarak tespit eden ve hedefe faydalı yükü bırakan DİK İHA ile yarışmaya katıldı.  Benzer bir İHA projesiyle yine aynı üniversiten Abra takımı da sergilediği performansla üçüncülüğü elde etti.

TAM OTONOM UÇABİLİYOR

İHA'yı yapan öğrencilerden Göktürk takımı kaptan yardımcısı Kadir Arslanpınar da şunları söyledi:

'Daha önce de birincilik ve ikinciliğimiz vardı.1,5 aylık bir yarışma süreci oldu. Yarışmada 4 adet uçuş yaptık. Tasarladığımız İHA otonom ve tam otonom şeklinde uçuyor. Yarışmada da tam otonom şeklinde uçması, yüksek miktarda su kaldırabiliyor olması ve sistemin hafifliğinden dolayı uçuş performansları değerlendirilerek birinci olarak belirlendi. Bu sistemin daha da geliştirilebileceği birçok aşama var ölçeklenebilir, büyütülebilir ve daha fazla yük taşınacak şekilde değiştirilebilir. Uçuş performansı, karakteristik özellikleri, yüksek yükleri ve mesafeleri kat edecek şekilde değiştirebiliyoruz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal