Twitter, Firefox’un Açığını Buldu

Popüler sosyal medya platformlarından Twitter, internet tarayıcısı olan Firefox'ta bir önbelleğe kaydetme hatası buldu. Hata, normal şartlarda geçici olarak depolanması gereken dosyaların 1 haftaya kadar önbellekte kalmasına neden olan bir güvenlik açığı.

06.04.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-16:50) Twitter, Firefox’un Açığını Buldu

Önbellekte meydana gelen ve olası güvenlik problemlerine de neden olabilecek açığı keşfeden Twitter yetkilileri, Firefox üzerinden test ettikleri oturum kapatma işlemi sırasında geçici dosyaları tarayıcı da kalmaya devam ettiğini belirledi.

Bu durumda örneğin, bilgisayarın başından kalkan kişinin yerine oturan bir başkası kalan bilgileri görebilir. Twitter’a göre bu risk, özellikle kullanıcı Twitter'a herkese açık bir bilgisayarda oturum açtığında ve Twitter veri arşivini indirdiğinde ya da Direkt Mesaj ile medya dosyası gönderdiğinde tehlikeli bir duruma gelebilir.

Twitter bunun sonucunda, yazılımında yaptığı bazı değişikliklerle Firefox'un bu bilgileri depolamasını engellediğini bildirdi. Ancak şirket kendi blog sayfasında böyle bir durum meydana geldiği için kullanıcılarından özür diledi.

Bunun yanında bir de uyarıda bulunan Twitter yetkilieri herkese açık ya da paylaşımlı bilgisayarlarda, cihazdan ayrılmadan önce tarayıcı önbelleğini temizlemenizi önerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal