Türkiye'nin Teknofest'i Rekora Koşuyor

Türkiye'nin teknoloji atılımlarını güçlendirmek, gençleri teknoloji ile buluşturmak ve yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmak için düzenlenen Teknofest, uzay, havacılık ve su altı gibi pek çok branşta projeye ev sahipliği yapıyor.

02.04.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-15:35)

Bu Eylül ayında Gaziantep'te yapılacak Teknofest'e başvuruların ise yüksek seviyede olması yüzleri güldürüyor. Her yıl yapılan Teknofest her geçen yıl her yaştan vatandaşın daha fazla ilgisini çekmeyi başarıyor.

Teknofest 2020 için hazırlıklar hız kesmeden devam ederken sadece bir önceki yıla göre yapılan başvuru sayısı 5 kat artış gösterdi. 2019 yılındaki Teknofest'te 19 farklı kategoride yer alan yarışmalar düzenlenmişti.

Bu yıl ise kategori sayısı 23 olacak. Bu kategoriler arasında Tarım Teknolojileri Yarışması, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması ve Helikopter Tasarım Yarışması gibi gelecek vizyonu taşıyan alanlar bulunuyor.

Türkiye’de gençlerin milli teknoloji hamlesini ilerleterek devam ettirmesini hedefleyen Teknofest ile takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Ayrıca  TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ise 3 Milyon TL'nin üzerinde ödüller dağıtılacak.

Şimdiye kadar 23 alan içerisinde Sürü İHA Simülasyon Yarışmasına 112 başvuru,  Roket Yarışmasına 516 başvuru, Akıllı Ulaşım Yarışmasına 639 başvuru yapılırken tüm diğer başvurularla ilgili istatistikleri haber videomuzda izleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal