Türk Liseleri New York'ta Robot Yarışmasında Ter Döküyor

Türkiye'den dört lisenin robot takımları, ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve dünyanın prestijli robot yarışmaları arasında yer alan First Robotics Competition'da Türkiye'yi temsil ediyor. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin şampiyonluk için mücadele ettiği yarışmanın sonuçları bugün açıklanacak.

27.03.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-14:13) Türk Liseleri New York'ta Robot Yarışmasında Ter Döküyor

24-27 Mart'ta New York'ta düzenlenen dünyanın en prestijli robot yarışmalarından First Robotics Competition'a bu yıl Türkiye'den dört okul katılıyor. Darüşşafaka Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, robot yarışmasında birincilik için rakipleriyle mücadele ediyor.

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen yarışma ile genç girişimci ve tasarımcıların, bilim ve teknoloji alanında teşvik edilmesi hedefleniyor.

'GELDİĞİMİZ BU NOKTA ÇOK DEVRİMSEL BİR GELİŞMEDİR'

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan, okullarının fen ve sosyal program ve pratikleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek 'Geldiğimiz bu nokta çok devrimsel bir gelişmedir ve çok sevindiricidir. Önceleri alternatif gibi görülen imam hatip liseleri artık daha fazla beklentiye cevap verebilen kurumlar haline gelerek iyi bir seçeneğe dönüşmüş durumda. Özellikle proje imam hatip okulları bu anlamda oldukça ilgi gösterilen okullar arasında yer alıyor.' dedi.

Okulun Matematik öğretmeni Tahsin Topçu ise proje öncesi yapılan çalışma ve hazırlıklar için okul müdürü Asan'ın kendi odasını öğrencilere açtığını belirterek, 'İmam hatip lisesi olduğumuz için bir atölyemiz yok meslek lisesi gibi. Aşkın hanım, kendi odasını açtı. Çocuklara bir yıldan uzun süredir kodlama, yazılım ve elektronik eğitimleri verdiriyor. Bunları bir araya getirince ortaya dünyanın en prestijli yarışmasında Türkiye'yi temsil eden imam hatip kız öğrencileri olarak burada bulunmalarının önü açıldı.' diye konuştu.



'KARDEŞLİK HALKASI OLUŞTURACAĞIZ'

Yarışmada dini, kültürü ve dili farklı birçok ulustan katılımcılar olmasına rağmen herkesin aynı ortamda çalıştığını dile getiren Adnan Menderes Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Ali Kemal Alemdaroğlu öğrencilerin hayalini gerçekleştirmek amacıyla yarışmada bulunduklarını vurgulayarak 'Türkiye'deki her gencin bu tür yarışmalara katılarak gençliğin ve geleceğin neler olduğunu göstermeleri ve onlara ışık olmak için buradayız.' değerlendirmesinde bulundu.

Adnan Menderes Anadolu Lisesi Takım kaptanı ve 11. sınıf öğrencisi Göktürk Aytuğ Akarlar da yarışmada kendilerine mühendislik bilinci yerleştirildiğini söyleyerek 'Aynı zamanda da birbirimize destek olarak daha da yükselmeyi öğrendik. Hep birlikte kendimizi okulumuzu ve ülkemizi daha iyi bir yere taşımaya çalışıyoruz.' dedi.

'HEPİMİZİN BAŞARISI OLACAK'

Darüşşafaka Lisesi Fizik öğretmeni Selim Çile bu yıl 10. kez Türkiye'yi temsil ettiklerini ve bu yarışmaya katılan ilk okul olduklarına dikkat çekerek 'Burada olmaktan çok gururluyuz. Şu anda burada dört Türk takımı yarışıyor. Dolayısıyla birisinin başarısı, hepimizin başarısı olacak.' ifadelerinde bulundu.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 11. sınıf öğrencisi ve takım kaptanı Elif Tuncer de yarışmaya ikinci kez katıldığını ve geçen yıl şampiyon olduklarını belirterek, 'Önemli olan dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada durabilmek. Ortamı tatmak. Sonuçta hepimizi aynı hedef doğrultusunda yürümeye çalışan öğrencileriz. Bilim ve teknoloji adına projeler ve işler yapmaya çalışıyoruz.' dedi.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, gün içinde gerçekleşen birçok maçı alarak birincilik kazandı.. Yarışmanın sonuçları ise bugün açıklanacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal