TOGG Çalışmaya Devam Ediyor: Otomobil Fabrikası 12 Ayda İnşa Edilecek

Anadolu Isuzu, 30’dan fazla ülkede yer alan distribütörlerini İstanbul’da toplayıp yeni hedeflerini paylaştı. Toplantıda konuşan Anadolu Grubu CEO’su Tuncay Özilhan “Türkiye’nin Otomobili birçok sektörün önünü açacak. Gemlik fabrikasını 12-18 ay içinde tamamlarız” diyerek yerli otomobilin sürecine dair detayla

16.01.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-13:11)

Anadolu Isuzu, 30’dan fazla ülkede yer alan distribütörlerini İstanbul’da toplayıp yeni hedeflerini paylaştı. Toplantıda konuşan Anadolu Grubu CEO’su Tuncay Özilhan, 2020’nin toparlanma ve istikrar yılı olacağını vurgulayıp, “Türkiye artık inşaatla değil, üretimle büyümeli. Bu yıl için koyulan yüzde 5’lik büyüme hedefi oldukça iddialı.

Yüzde 3-3.5 büyümeyi yakalamamız bile toparlanma ve istikrarı hızlandırır. 2020 daha iyi bir yıl olacak, ihracat ve turizmde önemli artışlar bekliyoruz” açıklaması yaptı.

AR-Ge Çalışmaları Birçok Sektörün Önünü Açacak

Aynı zamanda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Özilhan, “Tesla Çin ve Almanya’da 12 ayda fabrika kurdu, benzer bir planlama yapılıyor mu? Sorusuna karşılık, “Türkiye’nin otomobili için geliştirilen yeni teknolojiler ve AR-Ge çalışmaları birçok sektörün önünü açacak. Otomobilde 40 bin olan parça sayısı elektriklide 8 bine düşüyor. Gemlik’te temel atıldıktan sonra 12-18 ay içinde üretime başlanabilir” yanıtını verdi.

Yakın bir zamanda TOGG kendi sosyal medya hesabından paylaştığı video ile yerli otomobilin bir otomobilden fazlası olduğuna ilişkin paylaşımda bulunmuştu. Ardından belgeseli hazırlanan TOGG, bu ana kadar ki süreçte vatandaşların görüş ve düşüncelerini nasıl dikkate aldığına dair bir video daha paylaşmıştı. Biz de sizlerle paylaşmıştık. 2022’de seri üretime geçmeyi planlayan TOGG adım adım yolunda ilerliyor. TOGG’dan yeni gelişmeleri duyurmaya devam etmek dileğiyle.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal