Tayland, Coronavirüs ile Mücadelede Ninja Robotları Kullanıyor

Coronavirüs salgını ile mücadele ederken ülkesindeki sağlık personellerini de korumak için önemli bir hamle yapan Tayland, bu iş için ninja robot geliştirdi.

24.03.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-17:48)

Tüm dünya etkisini sürdüren Coronavirüs salgını ülkelere çeşitli şekillerde önlemler almak konusunda düşündürtüyor. Bunlardan bir de Tayland. Ülkede şimdiye kadar 827 vaka görüldü. Bunların 52’si kurtarılırken, 4 insan da salgın sebebiyle öldü. Ülkedeki sağlık çalışanlarını korumak ve Coronavirüsle mücadele etmek için önemli bir adım atan Tayland, salgınla mücadele için ninja robotlar geliştirdi.

İlk olarak iyileşme sürecindeki hastalarının gözlemlenmesi için geliştirilen bu bahse konu ninja robotlar, Chulalongkorn üniversitesindeki mühendislik öğrencilerince geliştirildi.

Ninja robotlar, sağlık çalışanlarının iş yüklerini azaltıyor. Bu kapsamda hastaların ateşini ölçebiliyorlar. Sağlık çalışanlarının hastalarla etkileşimi asgari seviyeye indirdikleri için onların virüsten korunmalarını sağlayan ninja robotlar, tamamen siyah renkte olduklarından dolayı onlara ninja ismi verilmiş.

Tekerleklere sahip ninja robotlar bu şekilde kolayca hareket edebiliyorlar. Ön kısımlarındaki kamera ve ekranlar sayesinde verileri işlemeleri ve ekran üzerinden hastaların doktorlarla görüşmeler yapabilmeleri mümkün oluyor.

Ninjalar şu anda aynı üniversitede Profesör Viboon Sangveraphunsiri liderliğinde geliştirilmeye devam ediyor. Son olarak ninja robotların hastalara ilaç ve yemek götürülebilmeleri için özellikler kazandırılmaya çalışılıyor.

Robotlar şimdilik Tayland'da 4 farklı hastanede kullanılıyor. Sayılarının artırılarak çok yakında 10 hastanede kullanılması planlanan Ninjalar Coronavirüsle mücadelede Tayland’a ne kadar yardımcı olacak? Bunu yakında öğreneceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal