Tarihin En Sıcak Eylül Ayı 2020’de Yaşandı

Bilim insanları, geride bıraktığımız eylül ayının tarihin en sıcak eylülü olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre bu sıcaklık artışı önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

08.10.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-17:32) Tarihin En Sıcak Eylül Ayı 2020’de Yaşandı

Dünya'nın ortalama sıcaklıklarının sürekli olarak arttığı bilinen bir gerçek. Bilim insanları, özellikle kutup noktalarındaki hızlı ısı artışı nedeniyle oldukça endişeli.Dünya'nın ısınmasının insan da dahil pek çok tür açısından yarattığı tehditlerin yanı sıra, mevsimsel sıcaklıklar da sürekli olarak yükseliyor.

Şu an her ne kadar koronavirüs nedeniyle dünyanın gündemi oldukça meşgul olsa da küresel ısınmanın her geçen gün daha fazla tehdit oluşturduğunu unutmamak gerek.

EYLÜLDE SICAKLIK REKORU KIRILDI

Avrupa Komisyonu ile Avrupa Uzay Ajansı, geçtiğimiz eylül ayının şimdiye kadarki en sıcak eylül olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.Bilim insanları, yapılan araştırmalar sonucunda Sibirya bölgesindeki sıcaklıkların bile ortalamanın üzerinde olduğunu söylüyor.

Öte yandan, uydular ile Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzunu sürekli olarak takip eden uzmanlar, buz miktarının en düşük ikinci seviyeye indiğini belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal