T70 Helikopteri’nin Yer Testleri Yapılıyor

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği T70 Genel Maksat Helikopterinde yeni gelişmeler oldu. Twitter sayfasından açıklamalarda bulunan Savunma Sanayi Başkanlığı milli helikopter için son bilgileri ve ne durumda olduğunu söyledi. İşte detaylar.

26.03.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-09:25)

Savunma Sanayi Bakanlığı’nın videolu yaptığı paylaşımda görüntülenen milli helikopterin kabin genişliği 2,14 metre ve kabin yüksekliği ise 1,37 metre. Helikopterde ayrıca 2 adet ilk yerli havacılık motorumuz Turbo Şaft Motor (T700-TEI701D) bulunuyor.

Helikopter, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ)’ın öncülüğünde Aselsan, TEI, Sikorsky ve Alp Havacılık şirketler de geliştirmeye katkıda bulunuyor. Yapılan açıklamaya göre Genel Maksat Helikopterinin testleri başarıyla devam ediyor. Şu anda yer testleri yürütülen helikopterden 109 adet üretilmesi planlanıyor.

Tamamlanan helikopterler ilk etapta; Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Sivil ve askeri alanlarda yurtiçi ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynayacak T70 Genel Maksat Helikopterinin sevkiyatına 2021 itibariyle başlanması öngörülüyor. Tamamlandığında Sikorsky lisansına sahip olacak milli helikopter ayrıca yüzde 95’e varan yerlilik oranına sahip olmasıyla gurur duyduğumuz projelerin başında geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal