Spacex, Personellerine Zoom Kullanmayı Yasakladı

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, tüm çalışanlarına e-posta göndererek video konferans uygulaması Zoom’un kullanımını yasakladı.

02.04.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-13:59) Spacex, Personellerine Zoom Kullanmayı Yasakladı

Reuters’ta yer alan habere göre, SpaceX, çalışanların "önemli gizlilik ve güvenlik kaygıları"ndan dolayı şirketin Zoom kullanımını yasakladı.

SpaceX’in gönderdiği e-postada ayrıca, "Çoğumuzun bu aracı konferans ve toplantı desteği için kullandığını biliyoruz. Lütfen alternatif iletişim aracı olarak e-posta, metin veya telefon kullanın" ifadeleri kullanıldı.

Coronavirüs nedeniyle evden çalışmaların artması sonrası, video konferans uygulamalarının kullanımında artış yaşanıyor. Bu artışlardan en fazla nasibini alan uygulama ise Zoom olmuştu. Ancak uygulama popüler olur olmaz üst üste skandallarla sarsıldı.

Zoom uygulamasının kullanıcı verilerini Facebook’a sattığı anlaşıldı. SpaceX’in uygulamayı kendi bünyesinde yasaklaması da bu gelişmenin ardından yaşandı.

Son olarak dün, güvenlik araştırmacıları, siber saldırganların Zoom kullanıcılarının bilgisayarlarında bulunan web kameralarının ve mikrofonların kontrolünü ele geçirmesine izin verebilecek iki hatayı daha ortaya çıkardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal