Snapchat Son Lensleriyle Sosyal Mesafeye Teşvik Ediyor

Mobil sosyal medya platform uygulaması olan Snapchat, Coronavirüsle mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile iş birliğine gitme kararı aldı. Bu kapsamda iyi yeni filtreyi kullanıcıların erişimine sunan platform, bu filtrelerle sosyal mesafe konusundaki farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

01.04.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-15:31) Snapchat Son Lensleriyle Sosyal Mesafeye Teşvik Ediyor

Snapchat’in son çıkardığı filtresi ‘Sosyal Mesafem’ adını taşıyor. Snapchat'in son güncelleme ile gelen en yeni lens seti kullanıcılarına, sosyal mesafenin önemini hatırlatıyor. Uygulama, Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği neticesinde oluşturduğu ve kullanıma sunduğu filtreler ile artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlandı.

Filtrelerin ve lens setlerinin özellikleri itibariyle kullanıcıları sosyal mesafeyi uygulamaya teşvik ediyor. Uygulamada bu lensler kullanıldığında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen gerekli mesafe alanı görselleştiriliyor.

Bunun için görüntü alanında bir AR dairesi oluşturuluyor. Diğer ikinci lens ise; el yıkama, evde kalma ve yüzünüze dokunmamanın önemi hakkında animasyonlu hatırlatıcılar yapan efektler sunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal