Siber Saldırganların Oltalama Saldırılarına Dikkat

Son dönemde özellikle Zoom, Microsoft Teams gibi popülerliği artan uygulamalara karşı yapılan oltalama saldırıları ile kişisel bilgiler ele geçiriliyor. Peki oltalama saldırıları nasıl yapılıyor?

07.04.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-09:06) Siber Saldırganların Oltalama Saldırılarına Dikkat

Corovavirüs salgını sonrası popülerliği artan uygulamalardan biri haline gelen konferans uygulamaları, siber saldırganların da hedefleri arasına girdi. Zoom’la başlayan alan adlarının sayısında ise yüksek bir artış yaşanıyor.

Check Point araştırma şirketinin verilerine göre yeni yılın başından beri Zoom ile alakalı 1.700 alan adı kayıt ettirildi. Bu alan adlarının yüzde 25'i Bu alan adlarının önemli bir kısmı ise saldırı amacıyla kullanılıyor. Bunun için sahte web siteleri sanki resmi siteymiş gibi sahte bir sayfayla kurgulanıyor.

Kullanıcı .exe uzantılı dosyayı indirip Zoom olduğunu düşündüğü programı bilgisayarına yüklüyor. İndirilen dosyalar çalıştırıldığında ise kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımlar yükleniyor.

Bu nedenle bir uygulama kullanacaksanız, resmi web sayfası üzerinden indirmelerini yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bundan emin olmakta zorlanıyorsanız Microsoft Store gibi işletim sisteminizin mağazasından da güvenli bir şekilde indirme yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal