Salgın Döneminde TV ve İnternete Ayrılan Süre Arttı

Almanya’daki bir araştırmaya göre şaşırtıcı olmayan bir şekilde koronavirüs döneminde internet ve televizyon izleme süreleri arttı.

05.12.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-17:10) Salgın Döneminde TV ve İnternete Ayrılan Süre Arttı

Koronavirüsle geçirdiğimiz son 1 senede dünyanın çoğu ülkesi, virüsün yayılmasına karşı eve kapanma gibi tedbirlerle mücadele etmeye çalıştı. Bu durum elbette ki internet ve TV kullanımı istatistiklerinde büyük değişimler oluşturdu.

Baden-Württemberg eyaleti Medya Dairesi'nin yaptığı araştırma sonuçlarına göre bir yıl önce 205 dakika olan internet kullanım süresi, salgınla birlikte 258 dakikaya yükseldi. Günde internet başında geçirilen süre ise 4 sat 18 dakika olarak belirlendi. Dijital oyunlardaki istatistiklere baktığımızda ise erkekler,  günde ortalama 2 saat 39 dakika oyun oynanıyor. Kızlarda ise bu süre 1 saat 21 dakikaya kadar düşüyor.

WhatsApp, gençler arasında en çok kullanılan iletişim aracı olurken, Çin merkezli sosyal medya uygulama TikTok'un kulalnım oranı yüzde 19 arttı. Erkeklerin dörtte biri, kızların beşte ikisi düzenli olarak Tiktok üzerinden iletişim kurduğu bulgusuna ulaşıldı. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal