MIT Spreyli Sensör Sistemi Geliştirdi

ABD’de bulunan en büyük araştırma üniversitelerinden biri olan MIT'nin Bigisayar Bilimleri bölümünde yer alan yapay zeka laboratuvarında dikkat çeken bir uygulama geliştirildi. Buna göre istenilen her yer dokunmatik bir alana dönüştürülebilecek.

09.04.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-12:53)

Bristol Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışmanın temel amacı her yerin akıllı cihazlar için erişilebilir kılınabilmesi olarak tanımlanıyor. Bunun için bir sensör altyapısı ile geliştirilen bir spreyi bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar adeta istedikleri her yere kendi fonksiyonel arayüzlerini çizebiliyor.

Bu altyapı sayesinde elektronik aktarım yapabilen özel mürekkep üzerine birden fazla katman uygulayarak etkileşime girilebilen yüzeyler yaratılabiliyor. Örneğin duvara bir lamba simgesi çizip bunu odadaki ışığı açıp kapatmak için programlayabiliyorsunuz.

Bu yeni nesil sensör sistemi şimdilik geliştirme aşamasında bulunuyor. Ancak yakın gelecekte çok şeyi değiştirecek bir potansiyel olacağının işaretlerini veriyor. Özellikle kullanımının sadece iç alanlarla sınırlı kalmayıp dışarıda da kullanılabilir olması büyük bir özgürlük alanı getiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal