Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Savunma sanayimizce geliştirilen BIOSENS sistemi Coronavirüs vakalarını tespit etmede kullanılacak. Sistemin en önemli yanı test süresini 1 saate kadar düşürmesi olarak öne çıkıyor.

10.04.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-13:18)

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, yerli ve milli Kovid-19 test kiti üreten NANOBİZ firmasını başarılarından ötürü kutladı. Demir ayrıca, savunma sanayiindeki tecrübeyi sağlık sektörüne de taşımak için harekete geçti.

Yaptığı yazılı açıklamasında Demir, Türkiye'nin savunma sanayiindeki tecrübesini sağlık sektörüne de taşımak ve milli teknoloji hamlesini bu alana da ulaştırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Başkanlığın koordinasyonu altında şirketlerle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Demir’in açıklaması şu şekilde:

"Laboratuvar ortamında sağlıklı sonuçlar veren BIOSENS sisteminin, uygulama alanındaki test sürecini müteakip kısa zamanda seri üretimine geçmesini bekliyoruz. BIOSENS sisteminin, Kovid-19 tanısı konmasında sağlık çalışanlarımız için büyük bir kolaylık oluşturacağına inanıyorum. Yerli ve milli imkanlarla bu sistemi geliştiren NANOBİZ firmasını tebrik ediyorum."

Coronavirüs (Kovid-19) salgının ülkemizde de görülmeye başlanmasının ardından, Savunma Sanayii Başkanlığı, kendi alanındaki firmalara yaptığı çağrı ve temasların ardından, ilgili firmalar sağlık sektörüne katkı verecek çalışmalarını hızlandırma kararı aldı.

SSB'den yapılan açıklamaya göre, ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem liderliğindeki NANOBİZ Ar-Ge Ekibi, öncelikle savunma sanayiinde kullanım için geliştirdikleri BIOSENS sistemini, Kovid-19 virüsünün yüksek doğrulukla moleküler tanısını yapabilecek şekilde adaptasyon çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda çalışmalar tamamlandıktan sonra testler için "LAMP4U Kovid-19 moleküler tanı kitleri"nin BIOSENS sistemi kullanılacak. Bu sayede uzun ve zahmetli numune hazırlığı gerekmeksizin hastadan alınan örneklerde 1 saat içerisinde sonuç alınabilecek.

Ayrıca BOISENS sisteminin yerli ve milli bir çözüm olması da maliyet avantajı da sağlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal