İspanya, ABD’li Teknoloji Devlerine Vergi Getirecek

Küresel bazda teknoloji şirketlerinin ülke sınırlarını aşması, devletlerin vergi uygulamasında yeni yasal düzenlemeleri beraberinde getiriyor. İspanya’da hükümet, Apple, Amazon, Google, Instagram ve Facebook gibi ABD’li teknoloji şirketlerine vergi getirilmesi konusunda harekete geçti.

21.02.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-16:36) İspanya, ABD’li Teknoloji Devlerine Vergi Getirecek

Ülkede Bakanlar Kurulu’nda alınan ve şu anda mecliste görüşülen yasa tasarısı onaylanırsa, ciroları 3 ile 750 milyon Euro olan internet şirketlerinden yüzde 3 oranında vergi alınacak.

Maliye Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Maria Jesus Montero, konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında, internet şirketlerine getirilmesi planlanan yeni verginin, "mevcut ekonomik gerçekliğe uyum sağlayan, daha adil bir vergi sisteminde ilerleme yolunda atılmış bir adım olduğunu" kaydetti.

söz konusu yeni vergiyle İspanya yılda 850 milyon avro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Facebook, Google, Apple, Amazon 2017'de İspanya'ya sadece 24 milyon avro ödemişti.

Öte taraftan son yıllarda Almanya, İtalya, Macaristan ve Fransa'da da benzer vergi kararları alınıyor. ABD yönetimi ise duruma tepkili. Bu tür vergi uygulamalarının Avrupa ülkelerinde yasallaşması halinde ABD yönetimi de Avrupa ülkelerini gümrük vergisi uygulamakla tehdit ediyor.

Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dijital aktivitelere vergi getirme arzumuzu Amerikalı meslektaşlarımıza ilettik. Adalet ve eşitlik açısından bizim için önemli bir mevzu." İfadelerini kullandı.

Laya, dijital vergiden dolayı ABD ile sorun yaşayan Fransa'nın yüzde 3'lük vergi oranını değiştirmediğini sadece uygulanmasını yıl sonuna kadar ertelediğini söyledi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal