İphone 5 ile 5S Arasındaki Fark

İphone 5 ile 5S arasındaki fark nasıl anlaşılır? İphone 5 mi 5S mi daha iyi? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

15.05.2018-23:02 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-22:48) İphone 5 ile 5S Arasındaki Fark

Apple'ın akıllı cihazı iPhone 5S, eski versiyonu iPhone 5'e göre öenmli geliştirmeler getiriyor. Fakat görüntü itibari ile 2 telefon arasında hemen hemen hiç fark yok. 5 ile 5S'in boyutları ve ağırlıkları aşağı yukarı aynı. Fakat siyah ve beyaz haricinde iPhone 5S'in altın rengi bir modeli daha var.

iPhone 5 & iPhone 5S karşılaştırması:

- iPhone 5S A7 işlemci tercih ediyor. Bu işlemci iPhone 5'te yer alan A6 işlemciye göre hemen hemen iki kat daha hızlı ve daha güçlü.

- iPhone 5S'te ikincil bir işlemci mevcut. B7 adı verilen bu işlemci telefonun konum bazlı işlemlerini görevlenmiş. Bu da birincil işlemciye gelen yükü azaltıyor ve kolay işlemler için devreye girip boş yere enerji harcanmasını engelliyor.

- iPhone 5S'in görüntü sensörü iPhone 5'in görüntü sensörüne oranla çok daha iyi netice veriyor. Ayrıca bir de sarı ışık içeren flaş sistemi karanlıkta bile çok daha güzel fotoğraflar çekmenize imkan tanıyor.

- iPhone 5S'in önceki modellere göre daha iyi bir fotoğraf yazılımı ve yetenekleri var. iPhone 5S saniyede 10 tane fotoğraf çekip, bunların en iyisini seçip size ulaştırabiliyor. Yeni iPhone ile dilerseniz ağır çekim videolar çekip bunları gene ağır çekim olarak izleyebiliyorsanız.

- iPhone 5 ve iPhone 5S'in şarj ve kulaklık girişleri aynı. Kasaları da aynı biçimde alüminyum alaşımlı. Fakat iPhone 5S'in home tuşu iPhone 5'inkinden çok değişik. Esasen iPhone 5S'in home tuşu için ayrıca bir donanım denebilir.

- iPhone 5S'in yeni Home tuşu esasen bir parmak izi okuyucu. Bu, iPhone 5 ile 5S arasındaki en dikkat çeken farklardan biri. iPhone 5S'te parmak izinizi isterseniz telefon kilidi ve Apple ID şifresi olarak kullanabiliyorsunuz.

- iPhone 5S'in batarya ömrü iPhone 5'e göre birkaç saat daha uzun fakat bu kayda değer bir fark oluşturmuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal