Instagram'ı Çökerten Hesap Tespit Edildi!

Kullanıcılar tarafından 16 defa giriş yapıldığında Instagram uygulamasında spam niteliğine sahip bir profil tespit edildi. Bahsi geçen profile bir Android cihaza yüklü Instagram uygulaması ile giriş yapıldığı takdirde uygulamanın etksiz hale geldiği, diğer bir ifadeyle çöktüğü görülüyor.

29.06.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-16:41) Instagram'ı Çökerten Hesap Tespit Edildi!

Lider bir paltform da olsa, Instagram'da üçüncü kişilerin saldırısına maruz kalabilirsiniz.

Türkçe bir profil ismine sahip olan @tavsaniz isimli Instagram hesabı da bu uygulamadaki açıklardan birisini keşfetti. Bahsi geçen profile Android cihazlara yüklü Instagram uygulamasından giriş yaptığınızda kısa bir zamanda uygulama donuyor; ardından profil detayları yüklenmeden uygulama çöküyor.

Önceki haftalarda Android cihazlarını kullanılamaz hale getiren bir duvar kağıdı keşfedilmiş, bu sorunun Android’in renk motoru ile ilişkili olduğu ortay çıkmıştı. Fakat @tavşanız adlı Instagram hesabının sebep olduğu sorun cihazı değil, uygulamayı çökertiyor. Öte yandan bu durum sadece Android cihazlar için geçerlidir.

Hesap iOS’da sorunlu da olsa açılıyor, Instagram uygulamasını kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Kısaca bu soruna, Instagram'ın herhangi bir profili açarken gereksinim duyduğu Android araçlarından birisinin neden olduğunu söyleyebiliriz. Anlaşılan o ki söz konusu hesabın bilinçli olarak neden olduğu da gayet açık.



Doğru koşullarda Instagram, bu tarz spam hesapları belirlenince bekletilmeksizin hemen kapatılır. Benzer bir durumun yurt dışında da yaşandığını araştırdığımızda ise özellikle Reddit’te; kasıtlı uygulanmayan ve “Profilime girince Instagram çöküyor” temalı kullanıcı kaynaklı bildirimlerle karşılaştık.

Instagram uygulamasını kullanılamaz hale getiren @tavsaniz isimli hesabın yakında Instagram tarafından kaldırılması öngörülüyor.  Bunun bir an evvel gerçekleşmesi için ise Instagram’a bilgisayardaki tarayıcınız üzerinden girip adı geçen hesabı açarak şikayet edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal