Huawei Kendi Yonga Fabrikasını Kuracak

Teknoloji devi Huawei, ABD’nin getirdiği ticaret yasakları nedeniyle diğer şirketlerden parça almakta zorlanınca Şangay’da kendi yonga fabrikasını kurmaya karar verdi.

03.11.2020-10:42 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-10:38) Huawei Kendi Yonga Fabrikasını Kuracak

Çinli teknoloji şirketi Huawei, ABD ile yaşadığı gerilim nedeniyle diğer teknoloji şirketlerinden akıllı telefon parçası satın alamıyor. Bu yüzden akıllı telefon pazarında küçülme yaşan Huawei, kendi ihtiyaçlarını giderebilmek için B planlarına yöneldi. Örneğin, Google Play Store ve Android sistemi kullanımında kısıtlamalar olduğu için bir süredir kendi işletim sistemini geliştiriyor.

HUAWEİ KENDİ YONGA FABRİKASINI KURUYOR

Akıllı telefonların kalbi diyebileceğimiz yonga konusunda ise Huawei, çözümü yine fabrikası kurmakta buldu. Çünkü dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC'ye 15 milyon Kirin 9000 yonga seti siparişi veren Çinli şirket, ABD’nin yasakları nedeniyle bu siparişlerin ancak yarısını alabildi.

Financial Times’ın aktardığına göre Şangay’da kurulacak yeni fabrikada ilk aşamada 45 nm yongalar üretilecek. Daha sonra 28 nm ve 2022’nin sonlarına doğru ise 20 nm yongalar üretilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal