Google Öğreten Uygulama Tangi'yi Duyurdu

Google'ın alt şirketlerinden Google Area 120 adlı çalışma grubu yeni bir mobil uygulama ortaya çıkardı. 60 saniyelik videolar içeren ve Tangi adını taşıyan uygulama, deneysel bir sosyal video paylaşım uygulaması olarak uygulama pazarında yerini aldı.

31.01.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-11:48) Google Öğreten Uygulama Tangi'yi Duyurdu

2016 yılında Google, Google Area 120 adlı yeni bir çalışma merkezi kurdu. Google çalışanları tarafından erken aşamada başlatılan -sanıyoruz ki geri bildirim alabilmek için- projeleri değerlendirmek üzere kurulan platform yeni bir mobil uygulama ortaya çıkardı. 60 saniyelik videolar içeren Tangi adlı uygulama, deneysel bir sosyal video paylaşım uygulaması olarak uygulama pazarında yerini aldı. Google Tangi uygulamasıyla kullanıcılar faydalı bilgileri kısa bir videoda açıklayacaklar.

Google Area 120'nin bir ürünü olan Tangi adlı uygulama yayınlanmaya başladı. Ancak ülkemizde henüz aktif olmayan uygulamada, el sanatlarından makyaj ve stil ipuçlarına kadar pek çok konuda 60 saniyelik videolar yer alıyor. Google Tangi'nin Pinterest'i seven kullanıcılara TikTok veya YouTube deneyimi vaat ettiğini söyleyebiliriz.



Uygulamanın kullanıcıları birçok farklı kategoride DIY (Kendin Yap) içeriğine erişebilir. Şimdilik teknoloji kategorisinin olmayışı uygulamanın bizce eksik taraflarından biri.

Dikkat çeken bir diğer ayrıntı, uygulamanın yalnızca iOS işletim sisteminde mevcut olmasıdır. Android kullanıcıları, uygulamaya erişmek için web sitesini kullanmalıdır.



Tangi, bir şeyler öğrenmek için 20 dakika veya daha uzun süren videolar izlemek yerine, istedikleri bilgileri kısa sürede almak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Bu açıdan YouTube'ın tahtına zarar verir mi? Şimdilik bunu bilmiyoruz.

Google'ın bir hizmeti başlatma ve hızlı bir şekilde kaldırma eğilimi de olduğunu belirtelim. Burada kullanıcılardan gelen geri bildirimler son derece önemli olacak. Tangi'nin geleceğinin ve diğer ülkelerde bulunup bulunmayacağının, uygulamanın beğenilip beğenilmediğine bağlı olacağını söyleyebiliriz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal