Google, Coronavirüs ile İlgili İnternet Sitesi Kurdu

Google, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsle ilgili kapsamlı bilgiler içeren bir internet sitesi oluşturdu. Şu an için İngilizce hizmet veren web sitesinde, korunma yöntemleri, belirtiler, küresel istatistikler gibi bilgiler bulunuyor.

24.03.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-13:06)

Söz konusu internet sitesinde Coronavirüsün ne tür bir virüs olduğu ve nasıl yayıldığına dair içerikler paylaşıldı. Ayrıca salgına karşı alınabilecek tedbirler hakkında da kapsamlı içerikleri bulunuyor.

İnternet sitesinde Coronavirüsün (Covid-19) dünya üzerindeki yayılımı grafiklerle gösteriliyor. Coronavirüsün Google'da en çok hangi terimlerle ve kelimelerle aratıldığı bilgisi de kullanıcılara gösteriliyor.

Bunda yardıma ihtiyaç duyacak kişilerin, en kısa sürede gereksinim duyduğu bilgi ve içeriklere ulaşabilmesi amaçlanıyor. Sitenin adı ise https://www.google.com/covid19/ olarak belirlenmiş durumda.

Google, bilgileri Dünya Sağlık Örgütü veya ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri gibi güvenilir kaynaklardan çektiğini belirtiyor. Şimdilik İngilizce olan sitenin yakında İspanyolca versiyonu da açılacak.

Özellikle vaka sayısının kontrolden çıktığı İtalya gibi ülkelerinki öncelikli olmak üzere diğer pek çok dilin de kısa sürede eklenmesi bekleniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal