Google, Apple News Plus’a Rakip Yaratmak İstiyor

ABD’li teknoloji şirketi Google’ın Google Haberler uygulamasındaki abonelikleri iptal ettiğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu alanda istediği verimi alamayan şirket, Apple’ın rakip uygulamasına pazarı kaptırmamak için çare arıyor.

15.02.2020-18:31 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-18:25) Google, Apple News Plus’a Rakip Yaratmak İstiyor

Teknoloji devi ve en büyük arama motorlarından biri olan Google arama sonuçlarında çıkma karşılığı ücret talep eden haber sitelerinin isteklerinden sıkılmış görünüyor. Bu durumla bir süredir eli kolu bağlı hisseden Google bir süredir çözüm arıyor.

Yakın zamanda yeni bir proje üzerinde çalışan Google çareyi abonelik servisi kurmakta buldu. Bunun için haber ajansları ve yayıncıları ile görüşmelere devam ediyor.

Bugün merak ettiğiniz bir şeyi aramak için ilk başvurulan yerlerden biri Google. Tek bir sözcükle milyonlarca sonuç listeleyen Google ve diğer arama motorları bilgiyi kullanıcılara en çok yaklaştıran kaynaklardan birisi konumunda.

Bu durum ilk görüşte kullanıcılara hizmet veriyor gibi bir izlenim yaratsa da kimse sonuçlarda bedava yer almak istemiyor. Google bu sebeple uzun süredir haber kaynakları ile arama sonuçları konusunda kavgalı.

Haber platformları Google aramalarında çıkmanın karşılığında bir bedel ödenmesi gerektiğini belirtiyor. Bu durumdan dolayı Fransa gibi bazı ülkelerde haber kaynaklarının ücretsiz olarak Google arama sonuçlarında yer alması yasaklanmıştı.

Google ilerleyen dönemde başını iyice ağrıtacak bu sorundan kurtulmak için abonelik tabanlı bir servis üzerinde çalışıyor. Apple News+ gibi olacak bu servis haberleri karşılığında yayıncılara ödeme yapacak.

Şirketin bu uygulamayı ne zaman yürürlüğe koyacağı bilinmezken yayıncı platformlar ile görüşmelerinin devam ettiği belirtiliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal