Gmail, Bu Tür Saldırılara Karşı Koruyor

Teknoloji devi Google’ın son güncellemesi ile birlikte aldığı güvenlik çözümleriyle zararlı yazılımlarla mücadelede önemli bir adım daha attı. Son güvenlik güncelleştirmesiyle uygulama, Kullanıcıların e-postalarına gönderilen office dosyalarındaki zararlı yazılımları etkisiz hale getirebiliyor.

29.02.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-12:27) Gmail, Bu Tür Saldırılara Karşı Koruyor

Google’ın, geçen yıldan beri üzerinde çalıştığı ve güvenlikle alakalı olduğu için çoğu kullanıcı tarafından fark edilmeyen özellikle uygulamanın güvenliği önemli derecede artırıldı. Gmail bu yeni özelliği ile, maile ek olarak gelen ve virüs içeren Office dosyalarını zararsız hale getiriyor.

Şirket verilerin güvenliğini sağlamak adına birçok kez bilinmeyen kişilerden gelen e-posta eklerinin açılmaması gerektiği konusunda kullanıcılarına uyarılardan bulunuyor. Ama diğer taraftan önlemler almaya da devam ediyor.

Şirket bu noktada yapay zeka kullanıyor. Gmail için geliştirmiş olduğu yeni derin öğrenme algoritması, e-posta ile birlikte herhangi bir ek gelmesi durumunda devreye giriyor. Algoritma, e-postanın ekinde yer alan Office belgesinde yer alan zararlı yazılım henüz devreye girmemişken dosyayı devre dışı bırakarak koruma sağlıyor.

Google, kötü amaçlı olan yazılımların Gmail kullanıcılarını hedefleyen saldırıların yüzde 58'ini oluşturuyor. Şirket yöneticileri bu nedenden dolayı kullanılan bu teknolojinin önemli olduğunu söyledi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal