Facebook Canlı Yayın İçin Yeni Özellikleri Test Ediyor

Mark Zuckerberg’in kurucusu olduğu Facebook, canlı yayın özelliği için kapsamlı değişikliklere gidiyor. Şirket dünya genelinde Coronavirüsle mücadelede pek çok insanın karantinada olduğu bu günlerde platformunu daha kolay erişilebilir hale getirmeyi ve kullanıcılarının işini basitleştirmeyi planlıyor.

30.03.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-10:09) Facebook Canlı Yayın İçin Yeni Özellikleri Test Ediyor

Platforma dahil edilecek yeni özelliklerden ilki, Facebook hesabına sahip olmayanların dahi web sürümünü kullanarak mobil cihazlarından canlı yayınları takip edebilmesini sağlamak olacak. Bu yeni özelliği yakın bir zamanda uygulamanın Android ve iOS versiyonlarında görmek mümkün olacak.

İkinci özellik olarak şirket, sınırlı internet erişime ya da yavaş internet hızına sahip olan kullanıcıları için de yenilikler getireceğini açıkladı. Örneğin interneti çok yavaş olan kullanıcılar canlı yayınları sadece ses modundan takip edebilecekler. Bununla aynı zamanda veri tüketiminin azaltılması ve takılma, donma gibi sorunların önüne geçilmiş olacak.

Uygulamaya dahil edilecek üçüncü bir özellikse, yeni özellik ise otomatik altyazı özelliği olacak. Bu özellik sayesinde canlı yayınlarda otomatik altyazılar oluşturulacak. Ayrıca Facebook, canlı yayınlar ile etkinlik düzenleyenler için başka özellikler de düşünülüyor.

Facebook, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda platformu daha akıcı hale getirmeyi amaçlıyor. Böylece özellikle canlı yayınlar için yapılacak yeni düzenlemeler ile hem izleyicileri hem de yayıncılar düşünülerek daha kolay bir arayüz ve yeni bazı araçların platforma eklenmesi sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal