Ermenistan Mağlubiyetin Sorumlusu Olarak Rus Silahlarını Gösterdi

Karabağ’ı yıllarca işgal altında tuttuktan sonra Azerbaycan’a mağlup olan Ermenistan, bunun sebebi olarak envanterinde bulunan Rus silahlarının işe yaramamasını gösterdi.

05.12.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-10:45) Ermenistan Mağlubiyetin Sorumlusu Olarak Rus Silahlarını Gösterdi

Yıllarca Ermenistan işgali altında olan Karabağ, Azerbaycan tarafından haftalar süren çatışmaların sonucunda kurtarıldı. Karabağ’da Ermenistan’ın sivillere saldırıları ile başlayan çatışmalar, Azerbaycan’ın kesin zaferi ile sonuçlandı.

Ermenistan envanterinde Rus silah sistemleri ve hava savunma araçları yoğunken Azerbaycan tarafında ise Türk silah sistemleri ve SİHA’ları dikkat çekiyordu. Sonuçta Rus hava savunma sistemleri, yerli İHA’lar tarafından etkisiz hale getirilince hem karada hem karada alan bulan Azerbaycan ordusu kısa zamanda zafere ulaştı.

ERMENİ HALKI RUS SİLAHLARINI SUÇLADI

Ermenistan'da ise yenilginin hayal kırıklığı hala atlatılamadı. Ermeni halkı, Karabağ savaşının kaybedilmesinden Rus silahlarını sorumlu tuttu.  Forum ve sosyal medyada Ermeni vatandaşlar Rus hava savunma sistemlerinin insansız hava araçlarına karşı işe yaramadığını belirtti.

Su-30 savaş uçakları ve İskender füzelerinin çatışmalarda başarılı olamadığına dikkat çeken Ermeniler, Rusya'yı ağır sözlerle eleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal