Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te Füzeye İmzasını Attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te gençlerin projelerini inceledi ve konuşma yaptı. Erdoğan’ın beğendiği füzeleri imzalaması dikkat çekti.

26.09.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-16:46) Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te Füzeye İmzasını Attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ilk kez İstanbul dışında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST2020) katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerin ürettiği projeleri yakından inceleyip füzelerden bazılarını imzalaması dikkat çekti.

BİLGİ ALIP FÜZE İMZALADI

24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen TEKNOFEST 2020, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı.

Pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen etkinlikte alanı gezip katılımcılardan bilgi alan Cumhurbaşkanı, gençlerle uzun süre sohbet etti. Burada üretilen füzeleri inceleyen Erdoğan, bazılarına da imzasını attı. Gençler, sohbetin sonunda Erdoğan'a bir t-shirt hediye etti.

"GENÇLERİMİZ BİZİ MAHCUP ETMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada;

“Sizler hayallerinizde ısrarcı olursanız geleceğin teknolojilerinin 'Türk malı' damgasıyla tasarlanıp üretileceğine inanıyorum. Bugüne kadar gençlerimiz onlara güvendiğimiz hiçbir konuda bizi mahcup etmedi. Sevgili gençler, bizim medeniyetimiz insan medeniyetidir. İlim medeniyetidir, irfan medeniyetidir, hikmet medeniyetidir.

Bu kavramların ifade ettiği ruhtan korktuğumuz dönemde teknoloji başta olmak üzere her alanda geriledik. Dikkatinizi çekmiştir, sık sık maziden atiye köprü kurmak ifadesini kullanıyorum. Bu öylesine söylenen bir cümle değildir. Mesela İslam Bilim ve Teknoloji tarihini bilmeyen, müzesini gezmemiş hiç kimse bizim şu anda yapmaya çalıştığımız işlerin ilhamını nereden aldığımızı anlayamaz.” dedi.

"ÜRETTİKLERİ FÜZELERİ GÖRDÜM, MENZİLLERİN ÖTESİNE ULAŞACAKLAR"

Alandaki incelemelerinden sonra ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için tasarlayan, üreten, geliştiren somut neticelere ulaşan başarılı gençlere, başarılı insanlara ihtiyacı var. Daha açık bir ifadeyle; Türkiye'nin size gayretlerinize çabalarına enerjinize vizyonunuza ihtiyacı var. Her birinizden eğitiminize, çalışmalarınıza, geleceğinize dört elle sarılmanızı istiyorum. Standları gezerken ilköğretimdeki yavrularımızı gördüm, üniversitedeki gençlerimizi gördüm. Ürettikleri füzeleri gördüm. Şu andaki menzillerin ötesine ulaşacaklarına inanıyorum. Rabbim yardımcıları olsun" sözleriyle gençlere seslendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal