Coronavirüs Netflix’in Kalitesini Düşürdü

Dünya'yı tedirgin etmeye devam eden Coronavirüs çoğu ülkede alınan tedbirler kapsamında insanların evlerinde geçirdikleri süreyi artırdı. Bu durumun internet trafiğini artırması sonrası Avrupa ülkeleri sorun yaşamamak adına Netflix'ten görüntü kalitesini düşürmeyi talep etti.

20.03.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-17:42) Coronavirüs Netflix’in Kalitesini Düşürdü

Dijital dünyanın en büyük dizi ve film platformları arasında başı Netflix, Avrupa ülkelerinden gelen talep sonrası görüntü kalitesini düşürecek. Kıta Avrupa'sı salgının en çok etkili olduğu bölgeler arasında yer alıyor. Çin'den sonra vaka ve ölüm sayısında İtalya, İspanya ve Fransa'nın başı çekmesi Avrupa'da insanların evlerine kapanmasına yol açtı.



Şu an Avrupa’da öğrenciler birçok yerde okullar tatil edildiği için evlerinde bulunuyor ve milyonlarca insan evinden çalışıyor. İşte bu yüzden de Avrupa’da internet kullanımı inanılmaz oranda artmış durumda. Tahmin edebileceğiniz üzere altyapılar bu kadar “eş zamanlı” yüksek internet kullanımı için henüz hazır değil. Avrupa'da da 5G altyapısı hala kurulmadı.



Tüm bu sebeplerden dolayı Avrupa ülkeleri yöneticileri ortak olarak Netflix'ten bit rate değerlerini kendi bölgeleri için düşürmesini talep etti. Talebe olumlu yanıt veren Netflix ise önümüzdeki 1 ay için Avrupa’daki kullanıcıların “bit rate” değerini aşağıya çekmeye başladıklarını açıkladı. Yani kaliteler önümüzdeki 30 gün boyunca normalden daha aşağıda olacak. Bu durumun Avrupa’nın internet altyapısı üzerindeki yükü azaltması hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal