Bu Uygulamalar Kullanıcı Verilerini Topluyor

Dijital alanda analiz faaliyetleriyle bilinen ve birçok kullanıcıya gösterdiği istatistikle rehberli eden Sensor Tower reklam engelleyici ya da VPN uygulamarı aracılığı ile kullanıcıların bilgilerini topluyor. Yeni ortaya çıkan bu gelişmeyle Android ve IOS kullanıcıları veri hırsızlığı ile karşı karşıya.

12.03.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-17:49) Bu Uygulamalar Kullanıcı Verilerini Topluyor

Ortaya çıkan bir raporda, Sensor Tower'ın 2015'ten beri 20'den fazla uygulama üzerinden veri topladığı görülüyor. Bunlardan en yenisinden başlamak gerekirse Adblock Focus adında bir reklam engelleyici.

Bir diğer uygulama ise popüler VPN uygulamaları arasında yer alan Luna VPN. bU uygulama şu sıralar Apple'ın da incelemesi altında bulunuyor. Ayrıca Apple Sensor Tower'a ait pek çok uygulamayı kullanıcı verilerini izinsice topladığı gerekçesiyle kaldırdığını belirtiyor.



Burada önemli detaylardan biri uygulamalar resmi olarak Sensor Tower'a kayıtlı bulunmuyor. Bağlantı uygulama içerisindeki kodlar üzerinden keşfedildi. Ancak Sensor Towe yetkililerinden Rnady Nelson ise iddiaları reddediyor. Kaldırılan uygulamarın önemli bir bölümünü kendilerine ait olmadığını dile getiren Nelson kesinleşen Luna VPN gibileri içinse artık kullanılmayan uygulamalar olduğu için kaldırıldığıını söylüyor.



BU uygulamaları kullanmış iseniz, şimdite kadar olanlardan çok şöyle düşünmenin daha önemli olduğu kanısındayız. Belki de buradan edinmemiz gereken şey, internette bize kullanmamız üzerine ücretsiz olarak sunulan her şey aslında bizde bir şeyler alıyor. Haberimizi konuyla alakalı güzel bir sözle bitirelim. Bir şey ücretsiz ise, ürün sizsiniz demektir.

Bu teknoloji çağında, internette daha güvenli adımlarla dolaşmanız dileğiyle.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal