Başkan Erdoğan: Türkiye'yi Teknoloji Merkezine Dönüştüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'nde konuşarak 3 kıtanın merkezi olan Türkiye'yi üretim ve teknoloji merkezi yapma hedefinde kararlı olduklarını vurguladı.

29.08.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-18:03)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'nde konuştu. Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getirmekte kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, bu amaçla 85 teknoparkımız 1607 Ar-Ge ve tasarım merkezi kazandırdıklarını duyurdu.

TABLETİ ROBOT GETİRDİ

Törende konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına robot geldi. Robot Erdoğan'a açılışı gerçekleştireceği tablet bilgisayarı getirdi. Erdoğan tabletin ekranında bulunan butona basarak, "Bay robotla görüştüm sinyali veriyorum, ya Allah, Bismillah" diyerek teknoloji merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

"18 YILDA ELDE ETTİKLERİMİZ BİZLERE ALTIN TEPSİDE SUNULMADI.”

“Birileri istemese de biz üç kıtanın ortasındaki Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknolojisi üssü haline dönüştürmekte kararlıyız.” diyen Erdoğan, “Bunun altyapısını son 18 senede attığımız adımlarla oluşturduk. Esnafımızın, sanayicimizin, çiftçimizin, işçimizin yüksek faiz yükünün altında ezilmesine asla izin vermedik.”, dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İyi çalışılmış, özgün ve öncü bir teşvik sistemiyle daima üreticimizin yanında olduk. Bugün itibarıyla organize sanayi bölgesi olmayan hiçbir ilin kalmadığını belirten diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "85 teknoparkımız 1607 Ar-Ge ve tasarım merkezimizle yeni teknolojileri geliştiren ülke idealimize bir adım daha yaklaştık." şeklinde konuştu.

DÜŞÜK TEKNOLOJİLİ YAPIDAN ORTA-YÜKSEK’E GEÇTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece ihracatımızı artırmakla kalmadık, aynı zamanda ihracatımızın kompozisyonunu da değiştirdik. Özellikle düşük teknolojili ürün ihracatına dayalı yapıdan orta-yüksek teknolojili bir üretim yapısına geçtik." dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 13. EKONOMİSİ

"Ülkemizin dört bir yanında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"18 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bizlere altın tepside sunulmadı.

Bahanelere sığınmadan, zorluklara aldırmadan, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek için koşacak, koşturacak, var gücümüzle çalışacağız. Ülkemiz, milletimiz ve demokrasi için attığımız her adımı yargı yoluyla engellemek isteyen çapsız muhalefet ile mücadele ettik.

Milletin emanetini, ülkenin sırtına kene gibi yapışmış azgın azınlığın ihtiraslarına kurban etmedik.

18 yıl evvel ekonomide IMF'siz adım dahi atamayan Türkiye, bugün satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13. ülkesidir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal