Bakan Varank, Mühendislerle Askerleri Buluşturdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bahar Kalkanı Harekatı’nın Hatay’daki merkezine gitti. Yanına Türkiye’nin Savunma Sanayisi’nin öncü kuruluşlarındaki uzman ve mühendisleri de alan Bakan Varank, sahadaki askerlerimizle, kullandıkları teknolojik araçları geliştiren mühendisleri bir araya getirdi.

02.03.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-16:50) Bakan Varank, Mühendislerle Askerleri Buluşturdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın öncülüğünde Hatay'da yapılan toplantılarda milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen savunma teknolojilerinin operasyonlarda daha verimli nasıl kullanılabileceği ve olası ihtiyaçların neler olduğuna dair meseleler konuşuldu.

Bakan Varank, toplantıların ardından Esed rejimine ağır darbe vuran yerli ve milli savunma sanayi teknolojilerinin kullanıldığı karargah ve karakolları da ziyaret etti.

İdlib'deki hain saldırıdan sonra Hatay'a giden Bakan Varank burada, İdlib şehitlerinden Teğmen Mustafa Bayrakdar’ın cenaze törenine katıldı.

Bakan Varank’ın yanında götürdüğü bilim ekibi arasında, Türk Savunma ve Teknoloji alanlarının öncüleri arasında yer alan ASELSAN, BAYKAR, ROKETSAN, TÜBİTAK’a bağlı SAGE, BİLGEM ve İLTAREN gibi kuruluşlarda bulunan uzman ve mühendisler yer aldı.

Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Varank, savunma sanayisinde gelinen noktanın gurur verici olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu sayesinde savunma sanayinde çok büyük başarılara imza attık. Yüzde 80 oranında dışa bağımlı olan savunma sanayimiz, bugün ekosistemde yer alan tüm aktörlerin katkılarıyla milli bir yapıya dönüştü. Yıllardır biriktirdiğimiz Ar-Ge ve mühendislik kabiliyetleri, sahada birleşti ve tıpkı bundan önceki harekatlarda olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç kattı."

Operasyon çerçevesinde kurumlar arası koordinasyonun başarıyla yürütüldüğüne dikkati çeken bakan Varank ayrıca, "Kurumlar arasında hızlı, etkin işleyen ve sonuç odaklı bir koordinasyon mekanizmasına sahibiz. İşin AR-GE'sinde çalışan mühendislerimizin sahada da olmasını önemsiyoruz.

Teknolojik kabiliyetlerimizdeki her ilerleme, cephedeki Mehmetçiğin işini daha da kolaylaştırıyor. Sahadaki kahramanlarımızın cesareti ve adanmışlıkları, Türkiye'nin ne denli güçlü olduğunu tüm dünyaya gösteriyor." ifadesini kullandı.

Milli Radar KORAL’a İlişkin Bilgi Aldı

Bakan Varank, bölgede konuşlu Hava Radar Komutanlığı birliklerini de ziyaret etti. Milli imkanlarla ASELSAN tarafından geliştirilen ve üretimi yapılan Türkiye’nin en büyük hava savunma radarı olan Kara Soj (KORAL) hakkında bilgiler aldı.

SİHA’lar Çok Önemli

Diğer taraftan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları mobil SİHA kontrol merkezinde bir araya geldi.

Bakan Varank daha sonra harekatta görev alan SİHA'larla ilgili uzman personelle toplantılar yaptı. Bahar Kalkanı Harekatı’nda kullanılan SİHA'lar, kısa sürede rejim unsurlarına ciddi kayıplar verdirerek dünya kamuoyunda ses getirmişti.

Temasları sırasında Bakan Varank'a, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün eşlik etti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal