ASELSAN’ın Karakulak Sistemi Kullanıma Hazır

Yerli ve milli teknoloji hamlesinin bir ürünü olarak ASELSAN’ın yeni elektronik harp sistemi KARAKULAK tanıtımı gerçekleşti.

13.11.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-10:15) ASELSAN’ın Karakulak Sistemi Kullanıma Hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da ASELSAN Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları Törenini gerçekleşti. Yaptığı konuşmada Erdoğan, yeni elektronik harp sistemi olan KARAKULAK’ı bizzat müjdeleyerek TSK envanterine girdiğini açıklayarak  "Bugün, bu yeni sistemlerden birisinin teslimini de gerçekleştiriyoruz. Elektronik harpte bize çok büyük güç katacak Karakulak Yüksek Frekans Kestirme ve Dinleme Sistemi artık kullanıma hazırdır." diye konuştu.

 ELEKTRONİK HARP SİLAHLARININ ÖNEMİ?

Gelişen teknolojiyle birlikte çatışmalarda ve savaşlarda elektronik harbin önemi de arttı. Çünkü kullanılan hemen hemen tüm silah, hava savunma sistemi ve radar gibi stratejik öneme sahip birimler elektronik olarak işlevini gösterebiliyor.

Dolayısıyla radyo dalgalarının kullanımı ve teknolojik avantaj savaşın sonuncunda belirleyici bir rol oynuyor. Bu belirleyici rol ve teknolojik avantaj, son olarak Azerbaycan’ın zaferinde büyük etkisi olmuştu.

KARAKULAK NEDİR?

ASELSAN’ın geliştirdiği KARAKULAK Yüksek Frekans Kestirme ve Dinleme Sistemi; yüksek frekans bandında tarama yapılması, algılanan haberleşme yayınlarının yönlerinin kestirilmesi, yerlerinin belirlenmesi, dinlenmesi, parametrelerinin çıkarılması ve kaydedilmesi amacıyla kullanılacak.

KARAKULAK ÖZELLİKLERİ

HF frekans bandında yön bulma, yer belirleme ve dinleme

Sinyal tespit ve analiz yeteneği

İki operatör ile işletme

Taktik sahada yüksek hareket kabiliyeti

Tüm muhteviyatın araç üzerinde taşınabildiği ergonomik sistem tasarımı

Yer ve gök dalgası hedeflere karşı etkin anten yapısı

Görev öncesi planlama ve sonrası analiz yeteneği

Ergonomik şelter içi yerleşim

Dinleme ve kayıt yeteneği

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal