ASELSAN Kent Güvenliğine Katkıda Bulunacak

Savunma sanayimizin öncü kuruluşu ASELSAN sadece dış güvenliğimizi artırmak için değil aynı zamanda yurt içindeki güvenliğin artırılmasında çalışmalarıyla katkıda bulunuyor. Savunma Sanayii Başkanlığı ile yapılan sözleşme kapsamında yerli kuruluş kent güvenliği için akıllı ürün ailesi geliştirecek.

11.04.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-15:56)

Türkiye’de son dönemlerde artan yerli ve millileşme çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) bünyesinde gerçekleştirilen projeler sırasıyla hayata geçiyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı, şehir içi güvenlik konusunda, ASELSAN ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi ek paket sözleşmesi imzaladı.

Şimdiye kadar proje kapsamında yaklaşık olarak 44 bin kamera ve 9 bin plaka tanıma sistemi teslim edildi. Yeni imzalanan anlaşma ile tamamlanan ürünler de emniyet güçlerinin kullanımına sunulacak.

Yeni Paket Neler İçeriyor?

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan ‘Ek Talep Paketi-4’ün içeriği belli oldu.

Buna göre imzalanan sözleşme çerçevesinde bin 523 adet sabit kamera, 514 adet hareketli kamera ve 11 adet lazer PTZ kamera ile 139 adet Plaka Tanıma Sistemi ve 200 adet Mobil Plaka Tanıma Sisteminin tedarik edilmesi kararlaştırıldı.

Bununla birlikte Kent Güvenlik Yönetim Sistemi üzerinde hatalı park yapan araçların tespitine yönelik ilave yetenekler de sisteme kazandırılacak. Böylece akıllı kent projelerine şimdiden kent yönetimlerinin altyapısı da hazır hale getirilmeye başlanmış olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal