Apple’dan Epic Games’e Bir Darbe Daha!

İki dev arasındaki Fortnite kavgası devam ediyor. Oyunu App Store’dan kaldırmasının ardından bu kez de Epic Games’in geliştirici hesabı Apple’dan silindi.

29.08.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-15:46) Apple’dan Epic Games’e Bir Darbe Daha!

Apple’ın App Store’a yüklenen uygulamalar ve oyun içi satışlardan yüzde 30 komisyon talep etmesi nedeniyle Fortnite’ı güncelleyen Epic Games’a bir darbe daha. Oyun içi satışlardan komisyon gitmesini kaldıran bir güncelleme yayınlayan Epic Games’in popüler oyunu bu olaydan sonra App Store’dan kaldırılmıştı ve mahkeme Apple lehine bir karar açıklamıştı.

APPLE EPİC GAMES'İ GELİŞTİRİCİ HESABINI DA SİLDİ

Epic Games'in geliştirici hesabı Apple tarafından silindi. Apple'ın bu kararıyla birlikte Epic Games'in App Store ile tüm ilişiği kesildi. Fortnite dışındaki Epic Games oyunları da App Store'dan çıkarıldı. Yani Epic Games, App Store için tamamen bitti. Google'dan ise henüz bu yönde bir karar gelmiş değil.

APPLE KULLANAN FORTNİTE OYUNCULARI GÜNCELLEME ALAMAYACAK

Fortnite dışındaki oyunların App Store'dan silinmesiyle birlikte ''oyuncular ne yapacak?'' sorusu akıllara geldi. Bahsedilenlere göre tıpkı Fortnite'ta olduğu gibi diğer Epic Games oyunları da cihaza indirilmişse hiçbir değişiklik yaşanmayacak. Yani oyunu indirdiyseniz, oynamaya devam edebileceksiniz. Mahkeme kararına göre ise Unreal Engine motoru hiçbir şekilde engellenemeyecek. En azından Epic Games'in bu konuda içi rahat.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal