Adil Kullanım Kotası Sorgulama TTNet

Neredeyse her ev ve ofiste internet bulunuyor. Pek çok insan da internet tarifesinin kontrolünü sağlamak amacıyla adil kullanım kotası sorgulama TTNet, adil kullanım kotası, TTNet kullanım kotası sorgulama gibi konular üzerinde araştırmalar yapıyor…

11.05.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-15:02) Adil Kullanım Kotası Sorgulama TTNet

Günümüzde hemen hemen tüm ev ve iş yerlerinde internet bulunmakta ve kullanılmaktadır. Peki kullanmakta olduğumuz internette kota sorgulama nasıl yapılır? Genel olarak en yaygın şekilde kullanılan internet firması TTNet yani Türk Telekom’dur.

Evinize internet bağlantısı bağlatırken bir paket seçmek durumundasınız. Seçeceğiniz bu paketin bir adil kullanım kotası bulunmaktadır. İstediğiniz zaman adil kullanım kotasını kontrol etmek de sizin elinizde. Bulunduğunuz sürede ne kadar kullanım yaptınız ya da tarifenizde yer alan kullanım miktarını aştınız mı?

ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR?

Şirketler tarafından kullanıcıların tarife kontrolünü sağlaması adına Adil Kullanım Kotası adında bir sistem bulunmaktadır. Eğer sizin tarifenizde örneğin 100 GB’lik bir kotanız var ise ve siz bu kotayı ayın ortasında bitirdiyseniz, internete bağlanma hızınız düşürülüyor ve hızınızda büyük bir değişim yaşanıyor.

TTNET KULLANIM KOTASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Türk Telekom’un resmi internet sitesine girerek Türk Telekom Online işlemlere giriş yapınız. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan kullanım bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Alternatif olarak yine Türk Telekom’un sağladığı başka bir servis daha var https://adslkota.turktelekom.com.tr/adslkota/login_tr.jsp adresine tıklayarak bu web sitesi üzerinden de sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

DSL kota aşımı durumlarında tüm operatörlerde olduğu gibi İnternet servis sağlayıcısı TTNET de artık ekstra ücret gelmesini engellemek için adli kota sınırını gündeme getirmiştir. Sizin için belirlenmiş ADSL kota aşımı sınırını geçtiyseniz bu durumda internet hızınız düşmekte ya da internetiniz kesilmektedir. Bu iki seçenek de sizlerin talepleri doğrultusunda şekillenmektedir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal